D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 10 Ara 2023 #1 Biberli Krep (Kahvaltı İçin Doyurucu Sağlıklı Diyete Uygun Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler 1 büyük uzunluk kırmızı dolmalık biber 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı karabuğday unu (veya tam buğday unu, istediğiniz un da olur) İstediğiniz baharatlar (ben karabiber ve pulbiber koydum kekik de hoş olur) Tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Yeşillik Biberli Krep (Kahvaltı İçin Doyurucu Sağlıklı Diyete Uygun Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle yumurta, un ve baharatları bir kapta yeterlice çırpın (kıvamı krep hamurundan az katı olmalı). Bir tutam maydanozu doğrayıp kenarda bekletin. Dilerseniz doğranmış maydanozu içine de katabilirsiniz. Biberi yıkayıp halka halinde bir parmak eninde kesin (3-4 kesim yeterli) yanmaz yapışmaz tavaya zeytinyağını koyun. Altını açıp biraz ısıtın. Sığdığı kadar biberleri yerleştirin. Her iki tarafını biraz soteleyin (çok pişmeyecek) ortasına yumurtalı karışımdan içi dolana kadar koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Üzeri katılaşınca öbür tarafını da birebir biçimde kızarana kadar pişirin. Pişen biberli krepleri servis tabağına alın üzerine maydanozu serpin. Yanında zeytin, yeşillik ve dilediğiniz sebzelerle hoş bir kahvaltı yapın Afiyet şifa olsun Biberli Krep (Kahvaltı İçin Doyurucu Sağlıklı Diyete Uygun Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Biberli Krep (Kahvaltı İçin Doyurucu Sağlıklı Diyete Uygun Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler 1 büyük uzunluk kırmızı dolmalık biber 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı karabuğday unu (veya tam buğday unu, istediğiniz un da olur) İstediğiniz baharatlar (ben karabiber ve pulbiber koydum kekik de hoş olur) Tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Yeşillik Biberli Krep (Kahvaltı İçin Doyurucu Sağlıklı Diyete Uygun Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle yumurta, un ve baharatları bir kapta yeterlice çırpın (kıvamı krep hamurundan az katı olmalı). Bir tutam maydanozu doğrayıp kenarda bekletin. Dilerseniz doğranmış maydanozu içine de katabilirsiniz. Biberi yıkayıp halka halinde bir parmak eninde kesin (3-4 kesim yeterli) yanmaz yapışmaz tavaya zeytinyağını koyun. Altını açıp biraz ısıtın. Sığdığı kadar biberleri yerleştirin. Her iki tarafını biraz soteleyin (çok pişmeyecek) ortasına yumurtalı karışımdan içi dolana kadar koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Üzeri katılaşınca öbür tarafını da birebir biçimde kızarana kadar pişirin. Pişen biberli krepleri servis tabağına alın üzerine maydanozu serpin. Yanında zeytin, yeşillik ve dilediğiniz sebzelerle hoş bir kahvaltı yapın Afiyet şifa olsun Biberli Krep (Kahvaltı İçin Doyurucu Sağlıklı Diyete Uygun Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı