Son Konu

Biniş grubu nedir?

moderatör

Super Mod
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0

Uçak biletinde biniş grubu nedir?​

Biniş kartının sağ köşesinde A ve B olarak iki ayrı oturma grubu olduğu vurgulanıyor. Eğer oturacağınız koltuk cam tarafındaysa örneğin; 24A koltuk numarasını (seat), boarding time ise uçağa biniş zamanını ifade ediyor.

Ilk defa uçağa bineceğim ne yapmaliyim?​

İlk Kez Uçağa Bineceklerin İzlemesi Gereken 5 Temel Adım

1. 1 – Bilet Alma İşlemi Sırasında Her Şeyi Adım Adım Yapın. …
  2. 2 – Kabin Bagajı ve Yolcu Bagajı Ayrımını İyi Yapın. …
  3. 3 – Uçuş Öncesi Havalimanında Olma Saatinize Dikkat Edin. …
  4. 4 – Havalimanında ya da Online Olarak Check-in İşleminizi Gerçekleştirin.

Check-in işlemi yapılmazsa ne olur?​

Oysa check-in işlemleri genellikle uçuş saatinden yarım saat öncesinde kapanır. Bu sebeple uçuş saatine en az 45 dakika kala check-in işlemlerini başlatmanız yeterlidir. Ancak check-in işlemleri kapandığında uçak kalkmamış olsa da uçağa alınmanız mümkün olmayabilir. Bu durumlarda bilet parası iadesi de yapılmaz.

Uçuşum hangi kapıda?​

Uçağınıza hangi gate/kapıdan bineceğiniz, uçak biletinizin üzerinde yazmaktadır. Biletin üzerindeki gate/kapı kutucuğuna bakarsanız harf ve rakamlardan oluşan bir kod görürsünüz. Bu kod, sizin gate/kapı numaranızdır.

Uçaklarda sınıf harfleri ne demek?​

Türk Hava Yolları'nda Economy, Comfort ve Business adında 3 farklı sınıf bulunuyor. Bu sınıflar da harflerle numaralandırılmış kategorilere ayrılıyor. Economy sınıfındaki biletler W, P, T, L, V, G, M, H, S, E, Q, Y, B harfleriyle, Business K,J,C,D, Comfort sınıfı ise A,U,O harfleriyle mil kazanılıyor.

Uçak bileti sınıfları ne demek?​

Müşterinin oturduğu alanın kategorisi arttıkça içerdiği özel hizmetler ve hizmet karşılığı talep edilen ücret de artmaktadır. Havayolu şirketleri tarafından farklı uçuş sınıfları kullanılmaktadır. Genel olarak Uçuş sınıfları ikiye ayrılmaktadır: Bu sınıflar Business Class ve Ekonomi Sınıfı'dır.

Internet üzerinden uçak bileti nasıl alınır?​

Online uçak bileti almak oldukça basittir. Pegasus web sitesi flypgs.com ya da Pegasus mobil uygulama üzerinden e-bilet satın alabilirsiniz. Bilet alırken tek yapmanız gereken, ilgili bilgileri girip size uygun uçak biletine karar verdikten sonra bilet bedelini banka ya da kredi kartı ile ödemek.

Üst Alt