Son Konu

Bİr Askerİn Anilari

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bİr Askerİn Anilari id Şemdinli'yi bileniniz var mı? Hiç gitmişliğiniz, Otuz iki virajları aşıp, Kaymakam çeşmenin soğuk suyunu hiç içmişliğiniz var mı? Her sabahtan uyandığınızda size merhaba diyen Efkâr tepeyi, Gomane tepeyi gezdiniz mi karış, karış? Mayına basan aracın içinden, tam on dört metre uzağa fırlayan bir arkadaşınız oldu mu sizin? Yenge vallahi demin yanımda oturuyordu, şu anda dışarı çıktıdiye yalan söylediniz mi karısına? Dükkânına girip alışveriş yaptınız mı bir esnafın? Gomane tepenin zirvesinden, içinde eşinizin, çocuğunuzun bulunduğu lojmana dürüst yanarak gidip evinizin duvarında patlayan RPG7'leri izlediniz mi siz? Lakin gerçi bulunduğunuz görev yerini terk etmeden, acaba öldüler mi, yaralandılar mı, diye sabaha kadar hiçbir haber alamadan beklediniz mi? Ben bu ırk kuytu uyusun diye buradayım, ama neden benim aileme saldırıyorlardiye düşündünüz mü hiç Evinizin roketlendiği mahalleden ve hatta roketin atıldığı, makineli tüfeğin yanı başında çalıştığı evin sakinlerinden, vallahi biz bir şey görmedikdediklerini duydunuz mu kulaklarınızla? Her şeye rağmen deyip görevinize devam ettiniz mi? O patlamalardan dolayı senelerdir psikolojik çare gören bir çocuğunuz ya da çocuğu bu yüzden tedavi görebilen bir tanıdığınız oldu mu? Hiç böyle bir baba'nın ya da Anne'nin yüz ifadesini gördünüz mü? Tabancanızı evinizde bırakıp bir şey olursa, eve girmeye çalışırlarsa gerekeni yap, son iki mermiyi de kendinize ayır, ellerine sağ geçmediyerek her defasında eşinizle helalleşip çıktınız mı evden, ya da böyle bir tanıdığınız oldu mu? Sürekli telsiz anonslarını dinlediği için, birincil kurduğu cümle atışlar olağanolan bir çocuğunuz oldu mu sizin? Lojman'ın emniyetini karşılayan silahlı nöbetçilerin yanına mı oynadı çocuklarınız ve uzaktan dahi gelse, her tabanca sesinde o çocukların evlere, mevzilere nasıl koşturduğunu, koşarken düşenlerin nasıl yerlerde sürüklendiğini, nasıl hıçkırarak ağladıklarını gördünüz mü hiç? Bu gün yaşanan olayların, ilk olduğunu mu sanıyorsunuz? Bunları yapmadı ve yaşamadıysanız eğer, orası hakkında bildiklerinizin hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur baylar Affedersiniz bu dek net konuşmak istemezdim fakat ne eyvah fakat sabrım tükendi artık Siz oturduğunuz ceylan derisi koltuklarda belki farkında olan değilsiniz, belki de umurunuzda yok lakin orada ödev yapan insanların öncelik sıralarında, ailelerinden önce vatanları geliyor, yeminleri geliyor İşte bu yüzden mevzilerini terk edip ailelerinin yanında koşmuyorlar Biz de onun için koşmadık vaktinde görevimizi bırakarak Yüreğimiz titreyerek bekledik lakin görevimizin başında, dağda, hudutta bekledik efendiler, görevimiz bitene kadar bekledik Bu ırk tüm bunlara vatanları için, üstüne el koyup ant ettikleri bayrakları için katlanıyorlar, sizin başınızın üzerindeki, ama nasıl sağlandığını bile bilmediğiniz bağımsızlık örtüsü'nün bekası için katlanıyorlar Peki, onlar bu koşullar aşağıda atama yaparken siz ya da sizden öncekiler bu fedakârlıklara liyakat gösterebilmek için, geçmişte ne yaptınız, Acilen ne yapıyorsunuz? Anıtlaştırılan terörist mezarlarının hesabını mı soruyorsunuz? O cenaze araçlarının görevlendirme emrinde kimlerin imzasının olduğunu mu araştırdınız? Başbakana zorlama gösterisi yaparak uçaklardan ve validen hoşlanmadık, keza dağdakilerden vazgeçmeyizdiyenlere mi hesap sordunuz yahut? Ya tüm kutsal değerlerimize söverek ayaklanan kalabalıklar, onlara devlet'in varlığını mı hissettirdiniz? Baldırı çıplak peşmergelerden tutun da, Danimarkalısından, Hollandalısından, Rum'undan duyduğunuz her türlü hakaret ve aşağılamaya yanıt mı verdiniz? Roj TV muhabirlerinin nasıl olup ta olaylardan 3 dakika sonradan canlı yayın yaptığını mı buldunuz? Bir el bombasının nasıl olup ta pek hasar meydana getirdiğini mi, Almanya ile yapılan telefon konuşmasını mı, o kalabalığın nasıl aniden örgütlendiğini mi, araştırdınız? Arabası parçalanarak yakıldıktan sonra, şerefsizce ve merhametsizce dövülerek komaya sokulan bilirkişi çavuşu mu, evi kurşunlanan polisi mi, okulunda tartaklanıp kovalanan asker çocuklarını mı, araştırdınız? Tüm bu eylemleri kimin planladığını veya organizasyonu kimin ya da kimlerin yaptığını mı, o gün halkı sürüsünü idare eden bir çoban maharetiyle kimlerin idare ettiğini mi araştırdınız? Hayır, bunların hiçbirisini yapmadınız Siz ne yaptınız peki? Sizin farkında olan bile olmadığınız değerler için orada tahsis yapan bir astsubay ve bir uzman çavuş bulup, sonra bütün aydıncıklar, sağduyucular, mozaikçiler, üstteki kimliği, alt kimliği, daha aşağı kimliği olanlar ve hatta kimliksizler, sonra dalkavuklar, sendikacılar, susurluk paranoidleri, Soroscular, hülasa ne idüğü süresiz, ne kadar adam varsa etrafınızda, bila istisna topunuz bir koro nizamında toplanıp, koroyu kimin yönettiğine bile bakmadanoysa ben bundan belirlenmiş değilim Vurun Kahpeyekonseri verdiniz Hatalı şarkıyı çalıyordunuz lakin çaldınız, sesler, akortlar, notalar daima bozuktu lakin yinede çaldınız, orkestra şefi, müzikdemişti nasılsaŞu Anda yapılan araştırmalar neticesinde acilen bile şiddetle muhtemel olan netice çıkarsa ancak bu netice, olayların altından terör örgütü ve onunla beraber bir takım bakımlı servislerin çıkmasından doğacak sonuçtur, o zaman ne yapacaksınız? Allanıp pullanıp önüne çıkarak tek, tek arzı endam ettiğiniz o basına(!) bu kere ne söyleyeceksiniz? Acaba yapacağınız hangi yorumlama ile durumu kurtarmaya çalışacaksınız? Bir açıklamanız var mı baylar? Daha açık konuşmak gerekirse bir Bplanınız var mı? Ama bana sorarsanız, sizin küçük kafalarınızı böyle şeylerle yormanıza gerek de yok zaten Zira sizin adınıza orkestra şefi düşünür, besteler, önünüze koyar ve size de yine icrai sanat etmek kalır ancak bu, yani başkalarının bestelerini okumak zaten sizin en iyi yaptığınız şey değil midir? Ne demişler gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım Yapın beyler; vazifenizi yapın, ayrıca de gözünüz kapalı yapın Açarsanız gözünüzü ola ki Türk Bayrağına sarılı tabutları görürsünüz, dertli ailelerini, yetim çocuklarını görürsünüz de vicdanınız depreşir, vazifeniz yarım kalır Daha Sonra ne der Avrupalı, değil mi? Hatta bakın ne diyeceğim, asın gitsin o astsubayla uzman çavuş'u, Şemdinli'yi, Yüksekova'yı, Hakkâri'yi de belediye başkanlarına teslim edin, seçilmiştir nihayet atanmış değil Pek Vali'ye filan da gerek değil canım, boşa zahmet Devir et, beğenmediler değiştir, ne ihtiyaç var efendim Bir belediye başkanı ile ulemadan bir zatı muhterem yeter de artar bile Siz de giderken sanatsal sergiler açın, resim çekin, resim yapın, medeniyetleri buluşturun, dinlere diyalog kurdurun Değil mi fakat ateş düştüğü yeri yakar Alev sizin yüreğinize mi düştü benzeri? Bölen bölsün, satan satsın, Avşar'ı da ayırsınlar, Yörüğü de ayırsınlar, dadaşı da, sarışını da, esmeri de Şehirleri, köyleri, mahalleleri hatta ev ev ayırsınlar Türk Milletini, size ne gam baylar Siz resim çekmeye devam edin Fakat unutmayın fakat bir gün sizin de bir fotoğrafınızı çeken çıkar elbet Lakin o fotoğraf hangi salonlarda, nasıl teşhir edilir bilemem Malum ya yaşlı tarih fotoğrafları çekilip, tozlu sayfalarında bir yerlere asılmış liderlerin, fotoğrafları ile doludur VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA HEDIYE OLSUN bu maile gönderilen iki adet yorumuda ekliyorum CANAN YALÇIN 20 ŞEMDİNLİ Mİ? BİLİRİMNASIL BİLMEMAMA SENİN ZAMANINDAN ÇOK ÖNCEYDİO SÜRE KATIR SIRTINDA O DAĞLARDA TAHSIS YERİMİZE GELDİKANNEMİN AÇIKTA KALAN ELLERİ GÜNEŞTEN SU TOPLAMIŞ BALON GİBİ ŞİŞMİŞTİLOJMANIMIZ YOKTU 2 GÖZ TOPRAK BİR EVDEİLÇENİN EN GÜZEL EVİMUTFAĞI VE BANYOSU OLMAYAN KERPİÇ BİR EVİMİZ VARDITAAA TEPEDEN KARAKOLU VE TÜRK BAYRAĞINI GÖRÜR,AKŞAM BABAMIN GELİŞİNİ BEKLERDİK KAPI ÖNÜNDEKİ GÖLGELİKTEÇOĞUNLUKLA BİR ER KAZANÇ,KOMUTANIM ARAZİYE ÇIKTI DERDİGÜNLER GEÇTİĞİ OLUR,GÖREMEZDİK LAKIN ÇOCUK ÇOCUKTUR YENIDENEVİN ÖNÜNDEKİ İNCİR AĞACININ YÜKSEKLİĞİNE BAKIP EMIR ERİNDEN, BANA TAAA ALLAH'IN YANINDAKİ İNCİRİ KOPARIRMISINDERDİMO İNCİR AĞACI NE KADAR UZUN VE ULAŞILMAZDI FAKAT ANNEM,HER LAHZA TETIKTE,YUKARIDAN GELEN BİR ER YA DA SİVİL GÖRSEACABA NASIL BİR HABER GETİRİYOR DİYE BETİ BENZİ ATIK BEKLERDİAMA O ZAMANLAR NE DEĞIN ANLAYABİLİRDİK ONUTEK İSTEDİĞİM BABAMDIVE SIRASI GELMIŞKEN CEBİNDEN ÇIKARDIĞI SÜRÜKLEYICI KATLANMIŞ MENDİLİNİ,GELENE DEK VERMEZDİM ANNEME YIKAMAMASI İÇİNBABAM KOKUYORDU ZİRA SONRADAN ,BİR GÜN GELIR ÖKSÜRÜĞÜNÜ DUYARDIK KI BU BİZE HİZAYA GEÇİN İŞARETİ GİBİYDİ BABAM YAKLAŞTIKÇA EVE, BİR KAÇ KEZ ÖKSÜRÜRDÜ KIŞ OLUNCA YOLLAR KAPANIR,BİR BAŞINA KALIRDINIZBİR KAÇ MEMUR VE AİLESİ VE ÇEVRE HALKI ASKERİN TAYINI İÇİN ÇOK ZAMAN KENDİ ERZAK İSTİHKAKINI VERİRDİ BABAMSONRA HALKA TARIM NASIL YAPILIR ÖĞRETTİZİRA CUMHURİYETİN BIRINCIL YILLARI ONUN ÇOCULUK DÖNEMİKÖY ÇOCUĞUYDU,BİLİRDİ TARIMIBAHÇE YAPMAYISONRADAN YETİŞENLERDEN KEZA ERATIN,AYRICA MEMURLARIN İSTİHKAKINI DAĞITIR,KÖYLÜ İSE ÖĞRENDİKLERİ İÇİN NE YAPACAĞINI ŞAŞIRIRDI BAŞEFENDİYİ GÖRÜNCEANNEM KENT KIZIHASTALANDIĞI,ZORLANDIĞI ZAMANLAR EŞRAFTAN BİRİNİN KIZI GELİRDİADO MADO İDİAMA SAÇLARI BİTLİYDİANNEM ONU YIKAR, KENDİ GİYSİLERİNDEN VERİR,YENİ GİYSİLER DİKERDİKIZSANAT MEZUNU OLDUĞUNDAN GÜZEL DİKİŞ DİKER VE HERKES KOLTUĞUNA BIR TUTAM BASMA SIKIŞTIRIP ANNEME GELİRDİ VE ANINDA HERKESE YA ŞALVAR,YA ELBİSEBİR ŞEYLER DİKMİŞTİR MUTLAKAHAYIR DUA ALDIK BABAM FIRSAT BULUNCA ERLERE BANYO VE MUTFAK İÇİN BÖLMELER YAPTIRMIŞ,AĞIR AĞIR GÖREN YERLİ AHALI ANNEMİ SEYRE GELİRDİ ÇOOOOK ŞEY VARŞİMDİ ONLARIN CANINI KORUYAN TEKRAR BİR ORDU MENSUBUO TARİHTE İSE HEM ASAYİŞİ KARŞILAYAN,AYRICA HOCA,AYRICA BAHÇIVAN,AYRICA TERZİUNUTMUŞUM KIZLARIN SAÇLARINI AKICI KESERDİ ANNEMVE YIKANMAYI ÖĞRENDİLER,BİTİN KÖKÜ KAZINMIŞTIHASILI O TARİHTE TEKRAR BİR ORDU MENSUBUYDU HERŞEYLERİ ATIYLA ZAP SUYNUN KENARINDAKİ PATİKADAN GEÇİRİŞİNİ HATIRLARIMMETRELERCE UÇURUM VE DELI AKAN ZAP NEHRİİNCECİK PATİKADİĞER YANIMIZ GÖKYÜZÜNE UZANAN SARP BİR YAMAÇHEY GİDİ GÜNLER! BİR UFAK KIZ KARDEŞİMDE ORALARDA BİR YERLERDE YATIYOR YUKARIDAKİ MEKTUBU OKURKEN,GIRTLAĞIMA YUMRU OTURDU YENIDEN, YÜREĞİM ACIDI,GÖZLERİM DOLDUDOLDU AMA NASILSA TUTTUM BU SEFERZİRA GÖZYAŞI DÖKMEK DEĞIL ARTIKHİÇ BİRİMİZ İÇİN!!! BUNCA IZDIRAP NIÇIN ÇEKİLİR? BEN SİZİ ANLIYORUMUZATMAMAK İÇİN KAÇ KEZ VURULDUĞUNU,NE BADİRELER ATLATTIĞINI YAZMADIMSİZ BİR ASKERBABA GÖZÜYLEBEN DE BİR ASKERKIZI GÖZÜYLE GÖRDÜĞÜMÜ YAZDIM BİLİYORMUSUNUZ ?SEVGİLİ BABAM HALA YAŞIYOR VE GÜR KAŞLARI ATATÜRK'E BENZİYORHALA SABAHIN ALTISINDA KALAKAR,TRAŞ OLUR,GİYİNİR VE MUTLAKA KRAVATINI TAKAR BABAMLA GURUR DUYDUM DAIMA UMARIM SİZLERDE ÇOCUKLARINIZI,ONLARDA SİZİ GÖRÜRVE SİZE, SİZİ NE DEĞIN SEVDİKLERİNİ SÖYLEYECEK FIRSATLARI OLURALLAH'A ITIMAT OLUNUZ SİZİ ASKER OLMASA DA ANLAYAN ÇOKTURMÜSTERİH OLUNVE HAKKINIZI HELAL EDİNO GÜN BABAMBU GÜN SİZİN SAYENİZDE ÖZGÜRLÜK NEFES ALIYORUZ SİZE SELAM DURUYORUM VE NEZDİNİZDE BÜTÜN ORDUMA SEVGİ VE SAYGILARIMLA VATAN, MILLET SAĞOLSUN Süphan Özkan 50 Üç Beş çapulcu demişti Üç Beş oldu OTUZBEŞ Otuzbeş kesmedi OTUZBEŞBİN yetmedi O acilen abide mezarda yatıyor OTUZBEŞBİN KALPLERDE GÖNÜLLERDE MİNNETLE Biraderi çıktı meydana Uzatmalı dedi görev süresini Komutanın Tarikatların besledikleri verdi meyvesini Açıldı soruşturma Astını savunan ÜST'e VERİRİM HERŞEYİN HESABINI GEREKIRSE CANIMI Gafiller titredisindipusuya yattı ONLAR YATSINLAR PUSUYA TÜRK HALKI SAHİP ÇIKAR ORDUSUNA SERBEST DOĞMUŞLAR ÖZGÜRLÜK YAŞARARMAĞANINIZ VAR OLSUN  

Üst Alt