Son Konu

Bir Bardak Yoğurtla Puf Böreği (Yumurtasız Karbonatlı Yağ Çekmeyen)

klimaci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Bir Bardak Yoğurtla Puf Böreği (Yumurtasız Karbonatlı Yağ Çekmeyen) Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat,
  • 2 çay kaşığı tuz,biraz limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke (hangisi olursa)
İç harcı için
  • Kaşar ve beyaz peynir karışık
  • Kızartmak için sıvı yağ

Bir Bardak Yoğurtla Puf Böreği (Yumurtasız Karbonatlı Yağ Çekmeyen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabının içerisine yoğurt, su ,sirke, tuz ve birkaç damla limon suyu ile aktifleştiriyoruz, yavaş yavaş ununu ek edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Vaktiniz varsa 10 dakika hamuru dinlendirelim, hamurdan bir modül alıp biraz un serptiğimiz tezgâhta yarım santim kalınlıkta açalım.
  3. Foto da görüldüğü üzere hamurun yarısına,belirli aralıklarla peynirleri karıştırıp koyalım,bir kupa yardımıyla bastırarak keselim.
  4. Artan hamurları tekrar yuvarlayıp açarak birebir sürece devam ediyoruz.(ben hamurun yarısını kullandım öbür yarısını dolaba koydum 2-3 gün içerisinde, sizde tekrar kullanabilirsiniz).
  5. Islatılmış çokça sıvı yağda gerili önlü kızartalım deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Bir Bardak Yoğurtla Puf Böreği (Yumurtasız Karbonatlı Yağ Çekmeyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt