Bir ÖSS masalı Bir varmış, bir yokmuş Parabolik dağların ardında, seminer kıvrımları gibi uzanan ırmakların sonunda cyan dek yeşil, tasvir kümesi değin büyük bir ülke varmış Bu ülkenin kenar ortaylarının kesiştiği yerde de padişah ordinat’ın sarayı bulunuyormuş Padişah, ülkesini Adaletle yönetir, kimsenin dengeye gelmiş tepkimesine karışmazmış Bu padişahın güzel mi hoş bir kızı varmış Nice asilzade soygazlar istemiş de gitmemiş hoş prenses Ülke halkı da birlik ve beraberlik içinde geçinir, ortak Elektron alışverişi ile iyonik bağlar içerisinde bulunurlarmış Yarı her biri bir palanga sisteminin elemanıymış (makaralar ağırlıksız) Kısacası ahali arasında aralıksız bir konjugasyon varmış Benim genim senin de genindir, diyerek muhtaçlara yardım ederlermiş Bir Gün bu ülkeye büyük, kocaman bir dev gelmiş Ona, gittiği ülkelerde Morula canavarı derlermiş Bu mutasyona uğramış ökaryot Canlı, insan yiyerek beslenir, ülke ülke dolaşıp, karnını doyururmuş bayağı Şartlar Aşağıda 1 molü 2241012 lt Hacim kaplıyormuş Şimdiye değin Avagadro sayısı dek memleket gezmiş, sıra bu ülkeye gelmiş Canavar anında padişahın sarayına varmış, karşısına dikilmiş; “Bana bak, Padişah İzotopu! Ya bana her gün ülke nüfusunun geometrik ortalaması kadar yemeye adam verirsin, ya da ülkenizin hemeostasisini bozar, hepinizin türevini alırım demiş Padişah ve vezirleri bundan fazla korkmuş Çünkü bu canavar geçtiği yerlerde limiti alınmadık fonksiyon, eğimi bulunmadık içten denklemi bırakmazmış Ama gerçi şansını bir kez denemek istemiş padişah Ülkenin iyonlaşma enerjileri en yüksek adamlarını canavarın üstüne salmış Salmış fakat ne avantaj! Hepsi de monomerlerine dek ayrışıp canavarın ince bağırsağında emilmişler Böylece padişah ve ülke halkı canavarın isteklerine boyun eğmişler: “n ülkedeki çocuk sayısı olmak üzere her gün (n81)2 değin çocuğu canavara vermeye karar vermişler (n Œ z+) Günler günleri, aylar ayları kovalamış, süre Statik Elektrik gibi akıp gitmiş, sıra Alfa Bey’in oğlu Blastula’ya gelmiş Anne ve babasının, oğulları Blastula’yı göndermeye hiç niyetleri yokmuş Çünkü büyük oğulları Blastula’nın allatropu Gastrula’yı da canavar yemiş Lakin padişahın askerleri cebren Blastula’yı alıp **ürmüşler, sonradan onu çevresi 2šr kadar olan yuvarlak bir ovaya getirmişler (š @ 3) Blastula etrafına bir bakınmış ne canavar var, ne de başka bir organizma Sadece nitrit bakterileri göre ayrıştırılan insan iskeletleri varmış Ansızın uzaklardan frekansı yüksek bir ses gelmiş Bu canavarın sesiymiş “O kim? demiş Blastula, “Anyon musun, yahut katyon mu? Karşıdaki ses de “Ne anyonum ne katyonum, seni yemek yemek isteyen bir hetetrofum! demiş Bunu duyan Blastula “a ivmesiyle koşmaya başlamış Sonunda bir mağaraya varmış Mağaranın ağzında bir kaya varmış Blastula kayanın arkasındaki sinaptik boşluktan mağaraya sızmış Ardındaki gelen canavar da kayaya bir F kuvveti uygulamış, kaya maddi çözünmeye uğramış ve Blastula, o renk pigmentlerinden yoksun hermafrodit iğrenç yaratığı karşısında bulmuş Ağzından mukusla birlikte amilaz Enzimleri akıyor, gözleri sürükleyici yuvarlak hareket yapıyormuş Dişleri çok sivriymiş, tümü de rezonans inşa gösterircesine birbirinin aynısıymış Birden, bir şeyi farketmiş Blastula Mağaradaki kayalardan biri, benzer çukur ayna gibiymiş Mağaranın duvarından sızan iki ışık da aynanın asal eksenine paralel geliyormuş Eğer canavar aynanın odağına gelirse ışık gözünü alır, ben de kaçarım diye düşünmüş Blastula Anında aynanın odağını hesaplamış Eğer canavar iki adım daha giderse gözü bütün odağa eşit gelecekmiş “Gel! demiş canavara “Korkmuyorum senden! canavar iki adım atmış ve ışık gözünü almış, dengesini kaybetmiş Sağa sola yatarken mağaranın zemininin sürtünme katsayısı eksik olduğundan ayağı kaymış ve başını kayalara çarpmış (Böyle iki sakarlığın birbirini takip etmesine beceriksizlik metagenezi diyoruz) bu nedenle bayılmış Blastula ise anında cebinden bıçağını çıkarmış, canavarın başını bedeninden ayırmış ve mağaranın girişine tartı merkezinden asmış sonra o keyifle evine koşmuş Annesi ve babası kapıyı açınca çok şaşırmışlar daha sonra olanları anlayınca epeyce sevinmişler Çünkü onların da bundan böyle reel sayılar kümesinde tanımlı bir oğulları varmış Kolay yok, önüne geleni mutlak değer içine alan bu canavarın hakkından gelmiş Haber, kanserli hücreli gibi her yere yayılmış Sonunda sarayın eşik enerjisini aşıp, padişaha değin gelmiş ilk önce onlar da inanmamışlar, fakat gidip kelleyi görünce hepsi de Asit çözeltisine batırılan turnusol Kağıdı gibi renk değiştirmişler Blastula bir anda ülkenin yükseltgenme eğilimi en yüksek Elementi olmuş ilk kez padişahın veziri olmuş, sonradan da prensesle evlenmiş Sizce bu masalın sonu aşağıdakilerden hangisi veya hangileri gibi bitebilir? I) Gökten üç elma düşmüş II) Avagadro sayısı değin çocukları olmuş III Canavar hortlamış A) Yalnız I B) Yalnız II C) IIIII D) III E) IIIIII alıntıhttp:wwwtuningturkeycomforumshowthreadphp?do postthanksadd&p 862105