Geçtiğimiz yıllar ile birlikte yavaş yavaş hayatımıza girmeye başlayan Xbox Game Pass, oyun dünyası içerisinde kendisine epeyce kıymetli bir yer edinmiş durumda. Yurt dışında, aylık yaklaşık olarak 15 dolardan satılmakta olan Xbox Game Pass Ultimate üyeliği, ülkemize özel olarak düzenlenmiş olan bir yerel fiyatlandırma politikası ile birlikte aylık 45 TL'den sunuluyor.
Xbox Game Pass Ultimate üyeliği, resmî sitesinde her ne kadar yalnızca 'bir aylık' seçeneği ile satılıyor olsa da; hayli uygun bir fiyata bir yıllık, hatta üç yıllık almak mümkün.
En baştan başlayalım, Xbox Game Pass nedir?
Özetleyecek olursak; Xbox Game Pass, içerisinde yüzlerce oyun ve birçok avantaj (EA Play, Live Gold vb.) bulunduran oyun odaklı bir abonelik hizmetidir. An itibariyle Xbox One, Xbox Series X|S, Windows 10, Windows 11 ve Xbox Cloud Gaming aracılığıyla IOS ile Android aygıtlarda hizmet sunmakta.
Sisteme, her ay boyunca iki parti formunda oyun eklenirken; muhakkak oyunlar da kütüphaneyi terk etmektedir. Örneğin; 2022 Nisan ayının birinci partisi olarak MLB The Show 22, Life is Strange: True Colors ve Lost In Random üzere oyunlar eklenirken; F1 2019, Rain On Your Parade ve The Long Dark üzere üretimlerin abonelik hizmetinden ayrılacağı resmî olarak açıklanmış.
345 TL daha uygun fiyata bir yıllık Xbox Game Pass nasıl alınır?
- Adım#1: Birinci olarak bir Xbox hesabı oluşturun ya da mevcut hesabınıza giriş yapın. E-posta adresinizde rastgele bir Xbox Game Pass üyeliği bulunmadığından emin olun.
- Yöntem #1: Çok uygun fiyata bir yıllık Xbox Game Pass Ultimate erişimi
- Yöntem #2: Fiyatı artsa da, üç yıllık Xbox Game Pass'in vazgeçilmezi
Xbox Game Pass Ultimate; Xbox Live Gold ve EA Play aboneliklerini esasen içerisinde barındırmakta olduğu için, bu abonelikleri kullanarak üyeliğinizi Xbox Game Pass Ultimate aboneliğine oldukça uygun bir fiyattan yükseltmek mümkün. Örneğin, şayet mevcutta bir Game Pass üyeliğiniz bulunmuyorken hesabınıza 12 aylık Xbox Live Gold üyeliği satın alırsanız, daha sonrasında da bir aylık Xbox Game Pass Ultimate satın aldığınızda; mevcuttaki Xbox Live Gold üyeliğiniz zati Xbox Game Pass sistemine dâhil olduğu için Game Pass Ultimate üyeliğine dönüşecektir. Yani; 13 aylık Xbox Game Pass üyeliğine sahip olacaksınız.
- Xbox Live Gold: Direkt Xbox Game Pass'e dönüştürülebilir (Mevcutta Xbox Game Pass Ultimate üyeliğiniz olmaması gerekiyor, yoksa 3:1 olarak dönüşecektir.)
- EA Play: 3/1 formunda dönüşür. Yani; 12 aylık bir EA Play üyeliği, dört aylık Xbox Game Pass Ultimate üyeliğine dönüşecektir.
- Adım#1: Hesabınızda rastgele bir Xbox Game Pass üyeliğinin bulunmadığından emin olun.
- Adım#2: Buraya tıklayarak ulaşacağınız resmî Xbox sitesi üzerinden üç kez bir yıllık EA Play satın alın. (3 x 65 TL'den toplamda 195 TL'ye 36 aylık EA Play üyeliğiniz olacak)
- Adım#3: 36 aylık EA Play üyeliğinizi aldıktan sonra, 45 TL'ye bir aylık Xbox Game Pass Ultimate üyeliği satın alın.
Not: Xbox Game Pass Ultimate üyeliğinizi, birebir üyelik ile rastgele bir ekstra fiyat ödemeksizin hem PC hem de konsolda kullanabilirsiniz.
Alternatif usul #1
Eğer EA Play'i bahsedilen siteden 36 aylık alamazsanız, alternatif bir yol de mevcut. Xbox Game Pass üyeliğiniz olmadığından emin olduktan sonra, Microsoft Store üzerinden 12 aylık EA Play satın alın ve yinelenen ödemeyi kapatın. Daha sonrasında, EA Play'i istek listenize ekleyip, iki kez daha satın alarak 36 ay yapabilirsiniz. Akabinde bir aylık Xbox Game Pass Ultimate üyeliği alırsanız, toplamda 13 aylık Game Pass Ultimate üyeliğine dönüşecektir.
Yöntem #2: Fiyatı artsa da, üç yıllık Xbox Game Pass'in vazgeçilmezi
- Adım#1: Hesabınızda rastgele bir Xbox Game Pass üyeliğinin bulunmadığından emin olun.
- Adım#2: İnternet üzerinden 12 aylık Xbox Live Gold kodu satın alın. (Yaklaşık 410 TL'den satılıyor)
- Adım#3: 12 aylık Live Gold üyeliğinizi satın aldıktan sonra, 45 TL'ye bir aylık Xbox Game Pass Ultimate üyeliği satın alın.
Alternatif yol #2
Eğer bir yıldan uzun sürecek bir üyelik almayı planlıyorsanız, üyeliğinizin mühletini ve fiyatını üç aboneliği birleştirerek de ayarlama bahtınız mevcut. Örneğin; rastgele bir Xbox Game Pass üyeliğiniz olmadığından emin olduktan sonra, 12 aylık Live Gold kodu ile 12 aylık EA Play alıp, bir aylık Xbox Game Pass Ultimate'yle birleştirirseniz, 12 + 4 (EA Play üyeliği 3/1 biçiminde dönüşüyor) + 1'den toplamda 17 aylık Xbox Game Pass Ultimate üyeliğiniz olacaktır. Uygun fiyatlı üç yahut altı aylık Xbox Live Gold kodlarına denk gelebilir, istediğiniz formda (Mevcutta Game Pass üyeliğiniz olmamalı) bu abonelikleri birleştirebilirsiniz.
Önemli Not: Yazımız içerisinde yer verdiğimiz tüm formüller resmîdir.
Davetsiz sürprizlerden kurtulun: Yinelenen ödeme nasıl kapatılır?
Yinelenen ödeme, kimi Xbox kullanıcılarının kaygılı düşü olabilir. Xbox Game Pass'iniz bittiği vakit otomatik olarak her ay yenileyen bu sistem, yıllık almayı düşünenler için büyük bir mani oluşturuyor. Şayet bir yıllık Xbox Game Pass üyeliği satın almayı düşünen bir 'aylık Xbox Game Pass' kullanıcısıysanız, yinelenen ödemeyi kapatıp üyeliğinizin büsbütün inaktif olduğundan emin olmakta yarar var.
- Adım#1: Microsoft hesabınızdaki Hizmetler ve Abonelikler sayfasına giriş yapın.
- Adım#2: İptal etmek istediğiniz aboneliği seçin ve yönet butonuna tıklayın.
- Adım#3: Yinelenen ödemeyi kapat seçeneğine tıklayın.
Sonuç: EA Play sistemi ile birlikte 345 TL daha uygun bir fiyata erişebiliriz
- Eğer birinci formülü tercih ederseniz, 195 + 45 TL'den toplamda 240 TL'ye 13 aylık Xbox Game Pass Ultimate üyeliğine sahip olabilirsiniz. (Aylık 18.4 TL'ye geliyor)
- Eğer ikinci sistemi tercih ederseniz, 410 + 45 TL'den toplamda 455 TL'ye 13 aylık Xbox Game Pass Ultimate üyeliğine sahip olabilirsiniz. (Aylık 35 TL'ye geliyor) Eğer ikinci sistem ile birlikte üç yıllık Xbox Game Pass Ultimate almaya karar verirseniz, 3 x 410 + 45 TL'den toplamda 1275 TL'ye 36 aylık Xbox Game Pass Ultimate üyeliğine sahip olabilirsiniz. (Aylık 35 TL'ye geliyor)