Bisküvili Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket kakaolu puding
- 1 ,5 litre süt
- 1 paket kakaolu bisküvi (2 sıra)
- 1 paket sade bisküvi (2 sıra)
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak süt (krem şantiyi yapmak için)
- Eti çubuk çikolata
- Gümüş pasta süsü (üzerini süslemek isteğe bağlı, meskende ne varsa.
Bisküvili Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pudingleri süt ile pişirelim. Pişen pudingi kenara alıp ortada karıştıralım kabuk tutmaması için.
- Kelepçeli kek kalıbı ile yaptım ben, şayet kalıbınız yoksa tencerede yaparak da bu hali elde edebilirsiniz.
- Kalıbımızın yerine yağlı kağıt yerleştirelim. Kenarlarına streç sinema geçirelim yapışmaması için.
- İlk sıcağı çıkan pudingle yapmaya başlayalım pastamızı. Bir yemek kaşığı kadar pudingi, bisküvimizin yazısız kısmına sürüp kalıbımıza yapışacak biçimde yerleştirelim.
- Bu biçimde bir sıra sade, bir sıra kakaolu bisküviyi dizelim fotoğraftaki üzere. Dizme süreci bitince kalan pudingi üzerine yayalım ve dolaba kaldıralım pastamızı.
- Bu sırada şantimizi çırpıp onu da dolaba alalım biraz dinlensin.
- 2-3 saat dolapta dinlenen pastamızı çıkarıp kalıbını çıkaralım ve üzerini krem şanti ile kaplayalım. Ben tırtıklı görünüm elde etmek için doğrayıcı kullandım.
- Krem şantiyle kaplama süreci bitince kenarları için çikolatayı kaynamış suya paketiyle koyun eriyecektir.
- Çikolatanın ucunu makas ile kesin ve pastanın kenarlarına görseldeki üzere gezdirin.
- Üzerini süslemek büsbütün konutunuzdaki gereçlere bağlı, ister benim üzere süsleyin, isterseniz ortasına sevdiklerinizin ismini yazın çikolata ile, isterseniz doğum günü yazısı yazın.