Popüler para birimi olarak bilinen Bitcoin birçok insan tarafından tercih edilse de yatırımcılar tarafından sorulan bitcoin ne zaman alınır sorusuna çeşitli cevaplar veriliyor Özellikle Bitcoini bir yatırım aracı olarak düşünen insanlara belirli bir zaman dilimi yada belirli bir düzeyde işlem gören kripto parayı satın almaları öneriliyor Bu kapsamda öncelikle bu noktada yatırım yapmak için teknolojisinin ve işletimi konusunda bilgi sahibi olmakta her zaman fayda vardır Elbette bu bilgilerin temin edilmesi bazı noktalardan da destek alınması ile faaliyete geçmesi beklenir Yatırım kapsamında finans pariteleri her zaman kontrol edilmelidir
Başlıklar Gizle
Bircoin ve Kullanılan Teknoloji Nedir?
Temin Edilmesi Nasıl Sağlanır?
Bircoin ve Kullanılan Teknoloji Nedir?
Sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin kripto para çeşididir İlk piyasaya çıkmasının üzerinden tam 10 yıl geçmiştir Ödeme yöntemlerinde hızlılık ve aracısızlık mantığı ile piyasaya çıkan Bitcoin her yaştan insan tarafından tercih edilerek bir yatırım aracı olarak kullanıyor Üretim noktasında limite sahip olan Bitcoin en fazla 21 milyon adet üretilir Üretiminin yanı sıra işletim sistemi olarak da Blockchain olarak bilinen teknoloji kullanılır Söz konusu teknoloji her türlü para transferinde bunu sanal bir açıdan kayıt defterine işler Bu işlem ise Bitcoin madencileri tarafından gerçekleştirilir Uçtan uca ödeme yönteminde kişiye ait bir adres ile aracısız ve komisyonsuz bir şekilde transfer işlemi gerçekleştirilir
Temin Edilmesi Nasıl Sağlanır?
Finans işlemlerinde çığır açan Bitcoin açısından yatırım yapmak isteyenlerin uyması gereken bazı kurallar vardır Genel olarak yapılan incelemede genelde finans değerlendirmeleri ya da grafikleri takip ederek alım ve satım yapılması güçtür Bundan dolayı bazı ince noktalar baz alınarak Bitcoin alımı yapılmalıdır Piyasanın mevcut hacmini ölçen sitenin incelenmesi neticesinde para girişler ve çıkışları konusunda fikir elde edilebilir Genelde bazı günler Bitcoin dip yapabildiği tespit edilmiştir Yatırım yapılması için sistemin kendine has pariteleri incelenerek en düşük noktadan alımın girilmesi uygun olur Piyasa sürekli olarak oynamasından ve kontrol edilememesinden dolayı iniş ve çıkışlar meydana gelebilir Bu sebeple yatırım yaparken bu riskin alınması ve buna göre bir değerden alım girilmesi gerekir