Son Konu

Bitmek Uzere Olan Bir İlişki Nasıl Kurtarılır?

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Her ilişkide problemler yaşanır Fakat işler endişelendirecek derecede kotuye gittiğinde eğer ilişki kurtarılmaya değerse, geri adım atıp, her şeye dikkatlice bakmanın zamanıdır İlişkideki en kotu şeylerden biri, eşlerin iyice duşunup, cozum yolu aramadan duygusal bir karar vermeleridir İlişkide işler kotu gitmeye başladığında, imkansız gibi gorunse de, bitmekte olan bir ilişkiyi kurtarmak icin atabileceğiniz adımlar vardır Evlilik ve aile dinamikleri uzerine araştırmalar yuruten John Gottman ilişkilerin bitmesine neden olan catışmalara, genellikle duygusal mesafelerin neden olduğunu belirtmektedir
1 Adım
Sorunu tanımlayın Eğer ilişkinizde neyin zarar gorduğunu kesin bilmezseniz, ilişkinizi duzeltemezsiniz Oncelikle ilişkide nelerin ters gittiğini belirleyin, daha sonra bu problemleri cozmeye calışmaya başlayabilirsiniz Bu konuda yazılan bir kitabın yazarı olan Amy Botwinick, ozellikle eğer boşanma aşamasındaysanız, ilişkinizi değerlendirirken gercekci ve durust olmanız gerektiği noktasına dikkat cekmektedir Boşanmak her zaman en iyi secenek değildir Botwinick, bireylerin ilişkide ciddi sorunlar yaşamaya başladıkları zaman, ilişkinin yurumesi icin gercekten neler yapılabileceğini duşunmenin zamanı gelmiş olduğunu vurgulamaktadır
2 Adım
Kafanızda her şeyi persfektif acıdan yerleştirin Ciftler birbirlerine her şeyi netleştirmeleri icin zaman vermelilerdir Ciftlerin kendilerine duşunmek icin zaman tanıması, sakinleşmek icin bireylere fırsat tanır Boylece bireylerin aceleci karar verme ihtimalleri azalır
3 Adım
Yaptığınız hataların sorumluluğunu ustlenin ve karşı tarafı eleştirmekten kacının Eşler kendilerini savunmak zorunda kalmamalılardır Yapılan hataların samimiyetle kabullenilmesinin karşı taraf uzerindeki etkisi tartışmanın etkisinden daha fazladır Eğer ilişkiyi surdurmek istiyorsanız, bunun yapmak icin iki kişiye ihtiyac vardır Eşler birbirlerinin duygularına empati ile yaklaştıklarında, sorunlarıyla daha edimsel bir tutum ile başa cıkabilirler
4 Adım
Birbirinizi affedin Mayo Kliniğin belirttiğine gore, karşınızdakini bağışlamak zaman alabilir Fakat eşlerin muşterek hayatlarını surdurebilmeleri ve ileriye taşıyabilmeleri icin aralarındaki guvenin yeniden sağlanması gerekir
5 Adım
Birbirinizle konuşun Fakat sakinleşip, mantıklı bir şekilde konuşabilir duruma gelmeden once değil İletişim hatlarını acık tutun, ilişkinizdeki sorunları acıkca ve durustce tartışın
6 Adım
Eşinizin ne soylediğini dinleyin Bu sizin ona saygı duyduğunuzu gosterir Eşinize, onu rahatsız eden her konu hakkında sizinle konuşabileceğini hissettirin “Kişilik ve Sosyal Psikoloji Dergisi ’nde 2003 yılında yayınlanan bir calışma, eşi tarafından saygı duyulan bireylerin ilişkilerinde meydana gelen duygusal bozuklukları, problemleri daha iyi ele alabildiklerini ve daha iyi idare edebildiklerini gostermiştir New York Buffalo Universitesinde psikoloji profesoru olan Sandra L Murray, evli ciftlerin, 3 hafta boyunca, eşlerin birbirlerini nasıl algıladıklarının kaydedilmesi ile gunluk tutulan bir araştırmayı yurutmuştur
7 Adım
Ortak sorunlar ve sorumluluklar konusunda uzlaşmaya varın İkinizin de aynı hedef ve amac icin uğraşıp uğraşmadığını ve her ikinizin de sorunları birlikte cozmeye hazır olup olmadığını belirleyin

Üst Alt