Son Konu

Bol Baharatlı Et Sote

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Bol Baharatlı Et Sote Tarifi İcin Malzemeler

*750 gr sotelik dana eti
*1 adet buyuk baş kuru soğan
*2 diş sarımsak
*3 adet yeşil biber
*2 adet kapya
*2 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*2 cay kaşığı kori
*2 cay kaşığı kırmızı toz biber
*1 cay kaşığı kekik
*1 cay kaşığı kimyon
*Yarım cay kaşığı karabiber
*1 cay kaşığının ucuyla toz zencefil
*1 cay kaşığının ucuyla tarcın
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz

Bol Baharatlı Et Sote Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle kucuk kupler halinde doğranmış etimizi dudukluye yerleştiriyoruz 20 dk haşlıyoruz Bu sureyi etinizin cinsine, duduklunuzun ozelliklerine gore kendiniz ayarlayabilirsiniz
*Etlerimizin lokum gibi yumuşak olması ve zamandan tasarruf sağlanması icin duduklu de haşlanmış etlerimizi kullanacağız Burada dikkat etmemiz gereken etlerimizi dağılacak kadar haşlamamak
*Etlerimiz haşlanırken tencereye zeytinyağımızı alıyoruz ve kızdırıyoruz
*Ardından tereyağını ekliyoruz (tereyağı ve zeytinyağı aynı anda eklenince tereyağı yanıyor Bu yuzden ben tereyağını sonradan eklemeyi tercih ediyorum)
*Tereyağı kopuk kopuk olunca kup kup doğranmış soğan, iri doğranmış kapya ve yeşil biberlerimizi ekliyoruz Tuzunu da arzu ettiğiniz kadar ekleyip 12 dakika ceviriyoruz
*Sonra sarımsaklarımızı rendeliyoruz ( sarımsakları soğandan ve biberlerden sonra eklemek sarımsakların yanmasını onluyor)
*12 cevirdikten sonra baharatlarımızı ekliyoruz (Toz zencefilin kokusu oldukca guclu olduğu icin fazla eklememeye ozen gosteriyorum amacımız biraz acılık vermesi )
*Baharatları ekledikten sonra 12 dakika sebzelerle butunleşmesi icin karıştırıyoruz Daha sonra salcaları ekleyip karıştırıyoruz
*Rendelediğimiz domatesleri ekliyoruz karıştırıyoruz
* Duduklumuzde haşladığımız etleri suzup ekliyoruz
*Etleri ekledikten sonra karıştırma işlemini oldukca nazik yapıyoruz
*12 kepce duduklude kalan et suyundan ekliyoruz ve yemeğimiz kıvam alana kadar 56 dk kaynatıyoruz
Afiyet olsun

Üst Alt