iltasyazilim
Yeni Üye
Bol Bol Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*45 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çar bardağı yoğurt
*1 paket kuru maya
*Aldığı kadar ılık su
Üst malzemesi:
*2 çorba kaşığı salça
*3 yemek kaşığı yağ
*3 adet biber
*2 adet domates
*Sucuk, salam
*Beyaz peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin
*Kaşar peyniri (ben eski kaşar kullandım )
Bol Bol Pizza Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri hazırlanarak hamur 40 dk kadar dinlendirilir Üst malzemeler kesilerek hazır hale getirilir Hamuru iki eş parçaya bölünür Merdaneyle veya oklava ile tepsi büyüklüğünde açılır ve yağ döktüğümüz tepsiye yerleştirilir Salça ve 3 yemek kaşığı yağ karıştırılarak hamurun üzerine sürülür Üst malzemeleri hamurun üzerine yayılır En son rendelenmiş kaşar da eklenip fırında hamur pişinceye kadar pişirilir Yaklaşık 3035 dk pişirilir Fırından çıkardıktan sonra üzerine bir kapak yada tepsi kapatıp 5 dk dinlendirilir Daha sonra kesip servis yapılır Afiyet olsun (bu tarif iki tepsilik içindir )
*45 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çar bardağı yoğurt
*1 paket kuru maya
*Aldığı kadar ılık su
Üst malzemesi:
*2 çorba kaşığı salça
*3 yemek kaşığı yağ
*3 adet biber
*2 adet domates
*Sucuk, salam
*Beyaz peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin
*Kaşar peyniri (ben eski kaşar kullandım )
Bol Bol Pizza Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri hazırlanarak hamur 40 dk kadar dinlendirilir Üst malzemeler kesilerek hazır hale getirilir Hamuru iki eş parçaya bölünür Merdaneyle veya oklava ile tepsi büyüklüğünde açılır ve yağ döktüğümüz tepsiye yerleştirilir Salça ve 3 yemek kaşığı yağ karıştırılarak hamurun üzerine sürülür Üst malzemeleri hamurun üzerine yayılır En son rendelenmiş kaşar da eklenip fırında hamur pişinceye kadar pişirilir Yaklaşık 3035 dk pişirilir Fırından çıkardıktan sonra üzerine bir kapak yada tepsi kapatıp 5 dk dinlendirilir Daha sonra kesip servis yapılır Afiyet olsun (bu tarif iki tepsilik içindir )