Son Konu

Bonzai Tüketimi Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Forumdas

Editor
Katılım
6 Ara 2022
Mesajlar
7,544
Tepkime
15,298
Puanları
113
Konum
adana
Web
forumdas.com.tr
Credits
-90
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Metabolizmayı tahrip eden ve esrara benzer etkiler gösteren, sıvı veya toz halinde paketlenerek zararsız algısı oluşturulan, bazen de kurutulmuş bitki yapraklarına emdirilerek piyasada satılan uyuşturucu maddedir. Bonzai zararları neler, nasıl bir şey, bağımlılığı nedir? Bonzai etkisi ne kadar sürer, bonzai hakkında bilgi, idrarda çıkar mı? Kullananlar nasıl anlaşılır, öldürür mü, tedavisi nedir? Bonzai vücuttan ne kadar zamanda atılır?

Metabolizmayı tahrip eden ve esrara benzer etkiler gösteren, sıvı veya toz halinde paketlenerek zararsız algısı oluşturulan, bazen de kurutulmuş bitki yapraklarına emdirilerek piyasada satılan uyuşturucu maddedir.

Bonzai Zararları Nelerdir?

· Kan basıncında hızlı artış ve nabız yükselmesi
· Şiddetli ağız kuruluğu
· Göz kızarıklığı
· Halüsülasyon hayal görme
· Açlık hissi
· Ortam seçememe, nerede olduğunu hatırlayamama
· Geçici körlük
· Geçici felç durumu

Bonzai Bağımlılığı Nedir?

Bonzai, doğal olmayan sentetik maddenin uzun bir süre kullanılması ve bu sentetik maddenin vücuda verdiği zararlara rağmen duyulan yoğun istek olarak tanımlanan duruma Bonzai bağımlılığı denir.

Bonzai Etkisi Ne Kadar Sürer?

Bonzai kullanıldıktan sonra vücuttaki etki süresi, karışımın içindeki etken maddelerin çeşidine ve dozajlarına göre değişebilmekle beraber bazen saatlerce de sürebilmektedir. Eğer tüketimi alkol ile beraber yapılırsa halüsinasyonlar, panik ataklar, kusmalar görülebilmektedir.

Bonzai Hakkında Bilgi

Sentetik olan kannabinoidler maddesi, hastalıkların teşhis ve tedavisi amacıyla laboratuvarlarda geliştirilmiştir. Ancak bonzai ürünleri içinde bulunan çok farklı miktar ve çeşitteki bu sentetik maddeler, doğal esrar ve eroine göre tehlikeli etkileriyle, beyin hücrelerinde kısa sürede hasara yol açmakta, şizofreniye benzer bir durum ortaya çıkarmakta ve ani kalp durmalarına neden olmaktadırlar.
İnsanların Bonzai’yi denemelerine sebepleri arasında Bonzainin doğal ve bitkisel bir ürün olarak düşünülmesi, kimyasal içeriği ve toksik etkileri ile ilgili bilgi sahibi olunmayışı sayılabilmektedir. Bonzai Solunum yoluyla alındığında, akciğerler tarafından emilerek kana karışır, diğer organlara da yayılır ve etkileri dakikalar içinde görülmeye başlar. Bonzai ağızdan alındığında ise, sindirim sistemi tarafından emilmekte ve karaciğerlere bağlı olarak etkileri daha geç görülmektedir. Vücut uyuşmaları nedeniyle felç olacak hissine kapılma, bayılacak gibi olma, kalp kriziyle öleceğini düşünmek gibi içinden çıkamadığı hallerle çok yoğun bir korku ve sıkıntının yaşandığı, bir bakıma panik atak geçirme hali olarak tanımlanan ölüm tribidir. Bu tür bir panik atak geçiren insanlar, yasadışı madde kullanımı nedeniyle hastaneye gidememekte ve bu durumlar ölümle sonuçlanabilmektedir.

Bonzai İdrarda Çıkar Mı?

İdrar testi, kan testi, tükürük testi, saç testi ve ter testleri ile bonzai kullanılıp kullanılmadığı belirlenebilir.

Bonzai Kullananlar Nasıl Anlaşılır?

· Kişi sıklıkla arkadaş değiştiriyor ve arkadaşları ailevi problemleri olan kişiler olabilir.
· Kişi parasını yönetemiyor ve evden para istemesi artıyor olabilir.
· Kişinin davranışlarında saldırganlık ve öfke olabilir.
· Uyku düzeni bozukluğu olabilir.
· İş ve olaylara yoğunlaşamama olabilir.
· Yeme düzensizliği, iştah artışı olabilir.
· Algı azalmaları, davranış değişiklikleri olabilir.
· Kendi kendine konuşmalar görülebilir.
· Göz bebekleri büyüyebilir, gözlerde kanlanma görülebilir.
· Bulantı, kusma, ellerde titreme, aşırı terleme, vücut ısı artışı, yüz bölgesi ve vücudunda sivilcelenme gibi bedensel belirtiler görülebilir.
· Bir iki ay bonzai kullanımına bağlı böbrek ve karaciğer sorunları oluşabileceğinden göz altlarında sarı ve mor halkalar, dudak çevresi morarmaları ve soluklaşmış yüz rengi görülebilir.
· Vücutlarında şiddetli ağrılar, gerçek dışı davranışlar, solunum güçlüğü ve halüsinasyon duymak gibi durumlarda yaşanabilmektedir.

Bonzai Öldürür Mü?

Bonzai kullanıldığında; baş dönmesi, eşgüdüm kaybı, uyuşma ve ileriye dönük hafıza yitimi gibi yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. Genellikle çarpıntı ve hipertansiyonla birlikte, bonzai maddelerinin cinsine, kullanım miktarına ve kişilere bağlı olarak: ateş yükselmesi, hızlı nefes alma, terleme, elektrolit dengesizlikleri, kalp krizi, epileptik nöbet, böbrek yetmezliği, görme kaybı, solunum depresyonu, bilinç kapanması, pankreas iltihabı, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında bozulmalar görülebilmektedir. Kan basıncındaki hızlı yükseliş ile kalp hızındaki artış nedeniyle ölümcül olabilmektedir.

Bonzai Tedavisi Nedir?

Tüm bağımlılık tedavilerinde olduğu gibi bu bağımlılıktan kurtulmanın ilk koşulu bağımlı olan kişinin bu durumdan kurtulmak istemesidir. Sonraki aşama Temizleme-Arındırma (Detoksifikasyon)’dır. Hastanın hastaneye yatırılarak madde bırakıldıktan sonra oluşacak yoksunluk durumunu ilaç kullanarak ortadan kaldırılmalıdır. son olarak da bağımlılığın tedavisindeki sürdürme Tedavisi gerekir. Bu da hastanın tekrar madde kullanımına başlamaması için yapılan tüm ilaç tedavileri ve psikososyal girişimleri kapsar.

Bonzai Vücuttan Ne Kadar Zamanda Atılır?

Uyuşturucu maddelerin vücuttan atılma süreçleri kişiden kişiye değişir. Bu değişimin kişinin metabolizma hızı, bağışıklık sistemi, alınan uyuşturucunun dozu ve kişinin sağlık durumu gibi birçok nedeni vardır.
 

Ekli dosyalar

  • bonzai-tuketimi-61139f238f500.jpg
    bonzai-tuketimi-61139f238f500.jpg
    114.3 KB · Görüntüleme: 11
Üst Alt