Son Konu

Borsa Oğrenmenin En Basit Yolu Nedir?

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Yatırım piyasası seceneklerinin arasından en bilinir olanı borsadır Borsa hemen herkes tarafından bilinir ama iş yatırım yapmaya geldiğinde de genelde kacılır Cunku borsa hakkında yalan yanlış bilinen bilgiler, yatırım yapmak isteyenlerin kafalarını allak bullak eder Fakat borsa duşunulduğu gibi kacılması gereken bir piyasa değildir Aksine birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılar, borsaya emek verirlerse ciddi kazanclar elde ederler Emekten kastımız ise borsa hakkında bilinmesi gerekenleri oğrenmektir
Yani borsa nedir, borsada nasıl işlemler yapılır, hangi yatırım aracları vardır, riskleri nelerdir, nasıl onlenir, borsa stratejileri nedir gibi bircok konuda kendinizi geliştirmelisiniz Bunlar icin de borsa eğitimleri on plana cıkar
Eğitimleri tam anlamıyla aldıktan sonra borsada kazanmak icin hazırsınızdır Bu yuzden eğitimlere vereceğiniz onem ve emek on plana cıkar Bu durumda borsa eğitimleri nelerdir, en basit nasıl oğrenilir bilmenizde fayda vardır
Borsa Eğitimi icin Secenekler imagesborsaogrenmeninenbasityolunedir5af171fd93ba6Rasyonel ve bilincli yatırımcılar borsanın eğitimini alırlar Boylelikle işlemlerini daha rahat ve kazanclı gercekleştirirler Eğitimler icinse oldukca cok secenek vardır Bunların en başını kitaplar ceker Herkesin rahatlıkla ulaşabildiği borsa kitapları, piyasayı baştan sona en ayrıntısına varana kadar inceler Kitapların da kendi aralarında ceşitlendirmesini gorebilirsiniz Hem borsanın teknik ayrıntılarını ele alan hem de stratejik ve psikolojik tarafını iceren bircok secenek vardır Boylelikle kendinize uygun olanları secerek borsa icin eğitimlerinizi tamamlayabilirsiniz
Kitapların dışında en cok kullanılan eğitim modeli ise internettir Yani internet uzerinde bulunan makaleler, videolar ve uygulamalardır Ustelik bunlara ulaşmanız hem ucretsiz hem de hızlıdır Vakit olarak da fazla bir zamanınızı almaz İstediğiniz ve dilediğiniz her vakitte internet eğitimine ulaşabilirsiniz Borsa hakkında bilmeniz gereken her ayrıntıyı oğrenir ve işlemlerinizi kolaylıkla gercekleştirecek seviyeye gelirsiniz Ozellikle eğitim videoları sizin icin bir fırsattır Hem gorsel hem uygulamalı hem de işitsel olarak size hitap ederler
Diğer secenekler olarak da seminerleri ya da borsa okulunu kullanabilirsiniz Bu tur modeller ise yerinde eğitim olarak adlandırılır Yani fiziki olarak katılır ve ceşitli uygulamaları gercekleştirerek borsayı oğrenirsiniz Bunlar icin bir vakit ayırmanız ve katılım gostermeniz gereklidir Bu yuzden tercihi genelde vakti olan yatırımcılar tarafından yapılır
Borsada En Etkili Eğitim Turu Hangisidir? imagesborsaogrenmeninenbasityolunedir5af171fda22d3Borsada en etkili eğitim turu demek aslında biraz yanlış bir cumledir Cunku her yatırımcının eğitim modeli ve anladığı tur farklıdır Bu sebeple once kendinizi tanımalı ve nasıl bir eğitimle daha iyi borsayı oğrenebileceğinizi bilmelisiniz Bu analizi doğru yaparsanız borsayı oğrenmek sizin icin cok kolay olacaktır Ustelik borsada onem gosteren stratejiler icin ne kadar cok eğitim modelini kullanırsanız, sizin icin daha iyi olur Cunku yatırım ufkunuzu genişletir ve farklı acılardan işlemlerinize bakabilirsiniz
Mumkun olduğunca farklı eğitim modellerini değerlendirin ve kendinizi sınayın Yani deneyim kazanmanız burada on plana cıkar Bunu yapabilmeniz ise demo hesaplar aracılığıyla mumkundur Borsada faaliyette bulunmanız icin anlaşma yapmanız gereken aracı kurumlar, size demo hesapları sunarlar Aracı kurum seciminizi yaparken eğitim faaliyetlerini ve demo hesap uygulamasını sorgulamanız da oldukca onemlidir Boylelikle aldığınız eğitimleri deneyebileceğiniz ve tecrube kazanabileceğiniz uygulamayı rahatlıkla kullanabilirsiniz
Demo hesaplar borsa piyasasının birebir aynısı iceriğe ve yapıya sahiptir İcerisinde bulunan işlemler, fiyatlar, araclar ve analizler gercek piyasada olduğu gibidir Ayrıca piyasada yapacağınız işlemler icin de herhangi bir ucret odemezsiniz ve sanal paralar ile gercekleştirirsiniz Bu acıdan bakıldığında borsada hem eğitimleri denemek hem de tecrubeleri artırmak oldukca kolaydır Borsayı oğrenebileceğiniz en iyi yontemler arasında demo hesapları sayabiliriz Fakat belirttiğim gibi diğer eğitimleri alarak demo hesaplarda kendinizi sınamanız en doğrusudur Boylelikle kazanclı olup olamadığınız ve kullanmanız gereken analizleri ne kadar iyi oğrendiğinizi oğrenebilirsiniz Sonucunda da gercek piyasaya gectiğinizde, profesyonel yatırımcılar gibi işlem yapmaya en başından başlayabilirsiniz
Borsada Eğitim Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler imagesborsaogrenmeninenbasityolunedir5af171fdb070fEğitimlerinizi tamamladıktan ve tecrubelerinizi kazandıktan sonra kendinizi hazır hissediyorsanız eğer gercek piyasaya geciş yapabilirsiniz Piyasada işlemlerinizi yapmadan once aracı kurumunuzun doğru bir secim olup olmadığını kontrol etmenizde fayda vardır Bunun icin de SPK onaylı mı, komisyon oranları size uygun mu, size sağladığı piyasa verileri doğru mu ve guncel mi kontrol etmelisiniz Eğer bu konular size uygunsa aracı kurumunuz doğrudur Sonra hesap acılış işleminizi gercekleştirir ve borsada yer alırsınız Hesabınıza da birikiminizi yatırdıktan sonra hangi aracı istiyorsanız işlemlerinizi gercekleştirebilirsiniz
Yatırım aracınızı sectikten sonra da analiz yapmayı unutmamalısınız Analizler sayesinde fiyat oluşumları hakkında bilginiz olur Aracınızın fiyatlarını etkileyen faktorleri araştırır ve analizlerinizi uygularsanız oluşacak en yakın fiyatları belirlersiniz Daha sonra vadelerinizi belirler ve borsanın risklerini azaltarak yatırımlarınıza başlayabilirsiniz Fakat diğer onemli konu da stratejilerdir Yatırım aracınız uzerinde kendinize uygun planlar yaparak, karşılaşacağınız herhangi bir sorunla baş edebilirsiniz Bunun icin de işlemlerinizi takip etmenin yeri ayrıdır Borsada uzun vadeli yatırımların daha az riskli olacağını goz onunde bulundurarak, takiplerinizi aksatmamalısınız Boylelikle borsa yatırımlarınızdan siz de yuksek gelirler elde edebileceğinizi gorursunuz

Üst Alt