Boyun ve sırt ağrısı ile karşılaşıldığında, ilk olarak yapılması gereken şey semptomları hafifletmektir Eklem ve kas ağrıları, burkulan tendomlar, kemik dikenleri uzun veya kısa sureli ağrıya neden olurlar İnflamasyonu (iltihaplanmayı) gidermek ve fiziksel stres kaynağını ortadan kaldırmak duyulan rahatsızlığı hemen giderecektir İkincil ağrı giderimi, yaralı kasların ve eklemlerin korunmasını icermektedir Boyun ve sırt ağrısı, travmatik bir yaralanma sonucunda veya kemik hastalığı sonucu olarak meydana gelmişse, kişisel bakım programı bir doktor tarafından kontrol edilmelidir
1 Adım
Oturup birkac gun istirahat edin Ulusal Sağlık Enstituleri, duşme veya ağır kaldırma sırasında oluşan kas gerginliğinden kaynaklanan boyun ve sırt ağrılarını, istirahat ederek tedavi etmenizi tavsiye etmektedir Etkilenen bolgedeki kaslar uzerindeki gerginliği gidermek icin, belirli aralıklarla oturarak veya uzanarak dinlenin
2 Adım
Ağrıyı hafifletmek icin dinlenmenin yanı sıra, ağrıyan bolgeye soğuk terapotik jel paketlerini uygulayın Maryland Universitesi Tıp Merkezi anlık olarak ağrının giderilmesi icin bu antiinflamatuvar tedaviyi onermektedir Gun boyunca 20 dakikalık aralıklarla, bu soğuk paketleri ağrıyan bolgeye uygulayabilirsiniz
3 Adım
Otururken sırtınızı ve belinizi lumbar (bel) yastığı ile desteklemenizi veya dik oturmayı sağlamak icin her iki bolgeye de normal yastıklar yerleştirebilirsiniz Maryland Universitesi Tıp Merkezi doktor tarafından recete edilen sırt ve boyun destekleyicilerini kullanmanın veya boyun icin servikal yastık kullanmanın boyun ve sırt ağrısını gidereceğini kabul eder
4 Adım
Receteli veya recetesiz olarak verilen ağrı kesici ilacları tam olarak prospektuste belirtildiği gibi kullanınız Naproksen ve İbuprofen gibi recetesiz ilacların, hastalarda orta derecede ağrıyı notralize etmekte etkili olduğunu bilinir
5 Adım
Mumkun olduğunca cabuk aktif hale gelin Sırt ve boyun ağrısının, orta derecede yoğunluğa sahip olan egzersizlerle hafifletilebilirsiniz İnflamasyon hafifleyip ağrı azaldığı zaman kademeli olarak egzersiz yapmaya başlayın Başınızı ve boynunuzu yavaş yavaş ve nazik bir şekilde rahatsızlık duymadığı noktaya kadar her yone cevirin Sırt ağrısı icin ise otururken, buna benzer sırtı yuvarlama ve belden one eğilme gibi esneme egzersizleri yapın
İpucları ve Uyarılar Ağrının en iyi şekilde giderilmesi icin 2535 cm buyukluğundeki jel paketlerini kullanın Bunlar ozel cırtlara ve askılara sahip olmak zorunda değildir, duz paketler ozellikle de dinlenme esnasında, sırt ve boyun ağrıları icin en iyi olanlardır Boyun ağrısını ve bununla ilişkili gelişen ağrıları yakından izleyin Eğer vucudunuzun başka bolgelerinde uyuşma ve karıncalanma gelişirse sorunun kaynağı sinir hasarı olabilir ve bu durumda bir doktora muayene olmalısınız Ağrıyı Azaltmak İcin Kullanıbilecekler Receteli veya recetesiz ağrı kesici ilaclar Lomber ve servikal yastık Esnek ve yeniden kullanılabilir jel paketleri Sırt ve boyun destekleri