T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 13 Eki 2024 #1 Brownie Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta (oda sıcaklığında) 150 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) 280 gram bitter çikolata (%60 kakao oranlı) 125 gram tereyağı 100 gram un (1 su bardağından azıcık eksik) 1 tutam tuz Beyaz çikolata, vişne veya oreo (isteğe bağlı) 200 ml su bardağı kullandım Brownie Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Fırını 165 derecede çalıştırın. 24cmlik kalıba tabanından dışarıya doğru sarkacak şekilde bir yağlı kağıt yerleştirin. Bir tencerede tereyağını eritin, ocaktan alıp içine kakao oranlı çikolataları ekleyin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Yumurta ve şekeri çırpın. (2-3 dakika). İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin. (birkaç seferde ekleyin yumurta pişmesin). Un ve tuzu ekleyin, sadece karışana kadar çırpın. Kalıba bir kısmını koyun, üzerine beyaz çikolataları yerleştirin. Kalan harcı döküp fırına koyun. Üzeri kabuk bağladıktan sonra kürdanla kontrol edin. Kekteki gibi kürdan tamamen temiz çıkmamalı üzerinde mutlaka kırıntılar olmalı. Hafif nemli olursa kıvamı daha ıslak olacaktır. 25 dakika yeterli olacaktır pişmesi için. Fotoğrafları bekliyorum. Brownie Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Brownie Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta (oda sıcaklığında) 150 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) 280 gram bitter çikolata (%60 kakao oranlı) 125 gram tereyağı 100 gram un (1 su bardağından azıcık eksik) 1 tutam tuz Beyaz çikolata, vişne veya oreo (isteğe bağlı) 200 ml su bardağı kullandım Brownie Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Fırını 165 derecede çalıştırın. 24cmlik kalıba tabanından dışarıya doğru sarkacak şekilde bir yağlı kağıt yerleştirin. Bir tencerede tereyağını eritin, ocaktan alıp içine kakao oranlı çikolataları ekleyin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Yumurta ve şekeri çırpın. (2-3 dakika). İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin. (birkaç seferde ekleyin yumurta pişmesin). Un ve tuzu ekleyin, sadece karışana kadar çırpın. Kalıba bir kısmını koyun, üzerine beyaz çikolataları yerleştirin. Kalan harcı döküp fırına koyun. Üzeri kabuk bağladıktan sonra kürdanla kontrol edin. Kekteki gibi kürdan tamamen temiz çıkmamalı üzerinde mutlaka kırıntılar olmalı. Hafif nemli olursa kıvamı daha ıslak olacaktır. 25 dakika yeterli olacaktır pişmesi için. Fotoğrafları bekliyorum. Brownie Tarifi Fotoğraflı Yapılışı