M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 7 Haz 2023 #1 Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı İçin Gereçler 250 gram kuru kuşburnu 4 yemek kaşığı şeker 1 lt su Bir küçük kase buğday Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı Yapılışı Kuşburnu ve buğdayları güzelce yıkayıp haşlıyoruz. ( ben buğdayı düdüklüde 5-10 dk haşladım. ) Kuşburnunu yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. ( yaklaşık 15-20 dk) Sonra ince bir süzgeçten geçiriyoruz. Kaşıkla uygunca bastırırsanız posası kolay çıkıyor. Kalan suyu buğday ve şekerle bir taşım kaynatıyoruz. Özleri birbirine geçsin diye. Soğutup kavanozlayın 10-15 gün buzdolabında dayanıyor. Pilav ve makarnanın yanında çok hoş gidiyor. Şimdiden afiyet olsun.
Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı İçin Gereçler 250 gram kuru kuşburnu 4 yemek kaşığı şeker 1 lt su Bir küçük kase buğday Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı Yapılışı Kuşburnu ve buğdayları güzelce yıkayıp haşlıyoruz. ( ben buğdayı düdüklüde 5-10 dk haşladım. ) Kuşburnunu yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. ( yaklaşık 15-20 dk) Sonra ince bir süzgeçten geçiriyoruz. Kaşıkla uygunca bastırırsanız posası kolay çıkıyor. Kalan suyu buğday ve şekerle bir taşım kaynatıyoruz. Özleri birbirine geçsin diye. Soğutup kavanozlayın 10-15 gün buzdolabında dayanıyor. Pilav ve makarnanın yanında çok hoş gidiyor. Şimdiden afiyet olsun.