*2 kase bulgur
*2 tane soğan
*Bir demet maydanoz
*Bir çorba kaşığına yakın köfte harcı (yedi çeşit baharat)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı salça
*1 su bardağı su
Pişirmek içinde
*Üç kaşık sıvı yağ
*Bir kaşık salça ve bir tane soğan
*İki küçük veya bir büyük lahana
*Ben bu tarif için bir tane kıvırcık bir tanede sivri lahana kullandım
Bulgurlu Lahana Sarması Tarifi Yapılışı İç hazırlanır Lahanalar haşlanır Almanya’da yaşayan ama Türk lahanası bulamayan arkadaşlara tavsiyem kıvırcık lahana veya sivri lahana kullanmaları İkisi de yumuşacık pişer ve rahat sarılır Ben hafta sonuna denk getirip sarıp buzluğa atar gerektiğinde çıkarıp pişiririm Küçük çocuklu olup her an yemek pişiremeyenlere alternatif olabilir Ben lahanayı uzun uzun kullanıp üçgen sarmayı tercih ediyorum arada uymayanlar ayrı bir tabağa alıyorum tabak da birikmeden çocuklar yiyiveriyor Biz bu sarmanın pişmişi kadar çiğ halini de seviyoruz İçi ona göre hazırlayın bağımlılık yapıyor )
Buzluktan çıkardığım lahana sarmalarımı tencereye alıp bir su bardağı su ekliyor ve altını yakıyorum Ayrı bir tavada irice bir tane soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağ da pişiriyorum İki kaşık salça ekliyorum ve çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyorum İki su bardağı su ekliyorum ve salçayı iyice eritiyorum Pişmekte olan sarmalara ekliyorum bu sosu Kısık ateş de suyunu çekene kadar pişiriyorum Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis ediyorum Afiyet olsun