20192019 Oğretim Yılında YURTKUR Yurtlarında Barınmak, Burs, Oğrenim Ve Katkı Kredisi Almak İsteyenler İcin Başvuru Esasları Belirlendi
20192019 oğretim doneminde Oğrenci Secme ve Yerleştirme Sınavına girerek bir yuksekoğretim programına girmeye hak kazanacak oğrencilerin yurt, burs, oğrenim ve katkı kredisi başvuruları; OSYM tarafından universite yerleştirme sonuclarının acıklandığı tarihten itibaren;
Halen bir yuksekoğretim kurumuna devam eden ara sınıf (on lisans, lisans, ve yuksek lisans) oğrencilerinin yurt, burs, oğrenim ve katkı kredisi başvuruları 02 Temmuz 05 Ağustos 2019 (05 Ağustos 2019 dahil),
Yuksek lisans, doktora, on kayıt ve ozel yetenek sınavı ile yuksekoğretim programlarına girecek oğrencilerin başvuruları 17 Eylul07 Ekim 2019 (07 Ekim 2019 dahil), tarihleri arasında Kurumun KYK adresindeki internet sayfasından yapılacaktır
Kurum yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri oğretim kurumlarını normal suresinde bitiremeyen (artık yıl) oğrencilerinin yurt başvuruları ise daha once barındıkları yurt mudurluklerince 1023 Eylul( 23 Eylul 2019 dahil) tarihleri arasında kabul edilecektir
Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan oğrencilerin kayıtları 314 Eylul 2019 (14 Eylul 2019 dahil) tarihleri arasında yapılacaktır
Yedek listeden yurda girmeye hak kazanan oğrencilerin kesin kayıtları 17 Eylul 2019 tarihinden itibaren başlayacak, bundan sonraki her pazartesi gunu ilan edilecek olan yedek listedeki oğrencilere 5er gun kayıt suresi tanınacaktır
Yurtlar 10 Eylul 2019 tarihinde hizmete acılacaktır