Son Konu

Büyük Ozan Neşet Ertaş'ın En Sevilen Türkülerinden Seçmeler

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Büyük Ozan Neşet Ertaş'ın En Sevilen Türkülerinden Seçmeler Bu konu: Neşet Ertaş türküleri ve sözleri hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, türkü üstadı, millet ozanımız Neşet Ertaş'ı bugün kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, onun geride bıraktığı eserlerinin onu yüzyıllarca yaşatacağının bilincinde edinmek biraz olsun acımızı körletiyor Hayatı her tarafında meydana getirdiği eserlerle insanların gönüllerine dokunan, hislerine tercüman olan, kah güldüren kah hüzünlendiren büyük sanatkâr Neşet Ertaş'tan bir takım türkülerinin sözlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz Ustaya saygıyla 1549246283 1549246283 buyukozannesetertasinensevilenturkulerindensecmeler5c579f5019d33buyukozannesetertasinensevilenturkulerindensecmeler5c579f5019d33buyukozannesetertasinensevilenturkulerindensecmeler5c579f5019d33 Zahidem Zahide kurbanım n'olacak halim Yine bir söz duydum kırıldı belim Gelenden gidenden haber sorarım Zahidem bu hafta oluyor gelin Hezeli de çılgın gönül hezeli Çiçek Dağı döktü m'ola gazeli Dolaştım alemi gurbet gezeli Bulamadım Zahide'den güzeli Gurbet ellerinde esirim tutsak Zahide kurbanım her zaman bende kusur Eğer anan seni bana verirse Nemize yetmiyor el değin hasır Açma Zülüflerin Yellere KarşıAçma zülüflerin yellere karşı Senin zülfün benim telim değil mi Bülbül figan (feryad) eder güllere aleyhinde O yar benim gülüm gülüm yok mi Sallama saçların (yar yar) sen de bulunsun Ezrail misali (yar yar) canım alırsın Etme bu cefayı (yar yar) kanlım olursun Bu kul senin kulun yok mi Ah Yalan DünyaDefalarca sen mi ağladın hep sen mi yandın Bende gülmedim yalan dünyada Sen beni gönlünce mutlumu sandın Ömrümü nafile çalan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalancıktan yüzüne gelen dünyada Sen ağladın canım ben ise yandım Dünyayı gönlümce olacak sandım boşa aldandım boşa kandım Rengi gönlümde solan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalancıktan yüzüne gelen dünyada Bilirim sevdiğim kusurun yoğdu Sana aleyhinde benim hayalim çoğdu Kader bulut oldu üstüme yağdı Yaşları gözüme dolan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalancıktan yüzüne gelen dünyada Ne yemek yemek ne içmek ne tadım kaldı Acayip bülbül gibi feryadım kaldı Alamadım eyvah muradım kaldı Ben gidip ellere kalan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalandan yüzüne gelen dünyada Ahirim SensinCahildim dünyanın zevkine gandım Hayale aldandım,gereksizce yandım Seni ebediyen benimsin sandım Ölürüm sevdiğim zehirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin Sözüm değil şu benden gırıldığına Gidip başka dala sarıldığına Göynüm inanmıyor ayrıldığına Gözyaşım su baskını oldu zehirim sensin Evvelim sen oldun,ahirim sensin Ahu Gözlerini Sevdiğim DilberAhu gözlerini sevdiğim dilber Sana bir sözüm var diyemiyorum Bilmem deli miyim Mecnun gezerim Sırrımı ellere veriyorum (Derdimi ellere diyemiyorum) Helal olsun al yanaktan aldığım El uzadıp gonca gülün derdiğim İnce belini datlı dilini sevdiğim Gırılsın gollarım saramıyorum Al yanaktan aldıcağım azıktır Darama zülfünü gönlüm bozuktur Öksüzüm garibim bana yazıktır Destursuz yanında varamıyorum Böyle Olur MuAttın gurbet ellere Düştüm böyle hallere Bıraktın yadellere Böyle olur mu Dereler çağlar oldu Gözlerim ağlar oldu Gelmedin yıllar oldu Böyle olur mu Kalbimi yaktın güzel Gurbete attın hoş Ele bıraktın hoş Böyle olur mu Dereler çağlar oldu Gözlerim ağlar oldu Gelmedin yıllar oldu Böyle olur mu Garibin Dünyada Yüzü GülemezHer Zaman işleri zordur garibin Her Zaman sever de sevdiğini alamaz Bülbül gibi işi zardır garibin İnler arı gibi kendinden geçer Her çiçek bağrına bir yara açar Bir bina yapsa da çabucak uçar Böyle kara bahtı vardır garibin Garip'in yüzüne gülümseyen bulunmaz Gül olsa da kardeş alan bulunmaz Garibin de derdinden haberdar olan bulunmaz Dünyası başına dardır garibin Evvelim Sen OldunCahildim dünyanın rengine kandım Hayale aldandım gereksiz yere yandım Seni sonsuza dek benimsin sandım Ölürüm sevdiğim zehirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin Sözüm yok şu benden kırıldığına Gidip diğer dala sarıldığına Gönül inanmıyor ayrıldığına Gözyaşım sen oldun kahırım sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin Garip'im can yakıp gönül kırmadım Senden ayrı ben bir mekan kurmadım Daha bir gönüle ikrar vermedim Batınım sen oldun zahirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin Gönül DağıGönül dağı yağmur yağmur boran olunca Akar can özümde su baskını el altından Bir tenhada can cananı bulunca Sinemi yaralar yar oy Dil gizlice dil çaktırmadan Arkadaş elinden gel olmazsa varılmaz Rızasız bahçenin gülü derilmez Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez Gönülden gönüle gider yar oy Yol el altından yol gizli gizli Seher vakti ilginç bülbül öterken Kirpiklerin oku yar yar cana batarken Tümce alem uykusunda yatarken Kimseler duymadan yar oy Gel çaktırmadan gel gizlice Niye Çattın KaşlarınıNiye çattın kaşlarını Bilmiyom yar suçlarımı Ben ölürsem saçlarını Yolma gayrı yolma leyli leyli Ben yandım aşkın narına Meyletmem dünya malına Ölürsem de mezarıma Gelme gayrı gelme leyli leyli Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla)Karlar yağdı başa Leyla'm Viran oldu evim yurdum Ne söylesem boşuna Leyla'm Her an gözümde perdesin Nere baksam sen ordasın Mevlam ayrılık vermesin Göğde uçan kuşa Leyla'm Yardan bambaşka kalmak vefat Söyle ne olacak halim Böyle alın yazısı böyle acımasızlık Kazanç Ilginç başa Leyla'm  

Üst Alt