Canakkale Zaferi ile ilgili bir hatıra
Canakkale Zaferi ile ilgili gercek bir olay
Canakkale Zaferi Turk ve Dunya Tarihi icin bircok acıdan onem taşır Pek cok inanılmaz olay yaşanmıştır Dunyaya ders verecek ibretlik durumlarla karşı karşıya kalınmıştır İşte bu ibretlik olaylardan bir tanesi
Kocadere koyunde yaralılar icin buyuk bir sargı yeri kurulurkimi bosnalı,kimi urfalı,kimi azeri,kimi halepli cok sayıda yaralı getirilir Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Koyundendiryarası oldukca agırdırZorlukla nefes almaktadırkomutanına şunları soyler: Biliyorum,olme ihtimalim cok yuksekben bir pusula yazdım,arkadaşıma ulaştırınTekrar derin derin nefes almaya calışırTekrar konuşur: Ben Lapsekiliyimkoyluyumİbrahim Onbaşıdan 1 mecidiye borc almıştım,kendini goremedimolursem soyleyin,hakkını helal etsin!Sen merak etme evladımder komutan acı icinde,uzgunkollarında can verir Lapsekili er Aradan cok gecmeden yine yaralılar getirilirBunlardan cogu zaten oraya getirildiginde şehit duşmuşturhepsi de cok agır yaralar icindedirler Şehitlerin uzerlerinden cıkan kunyeler,pusulalar,eşyalar komutana ulaştırılırKomutan pusulalardan birini elleri titreyerek acar ve goz yaşlarına artık hakim olamazPusulada şoyle yazmaktadır: Ben Beybaş Koyunden arkadaşım Halil''e 1 mecid borc vermiştim,kendisi beni goremedibiraz sonra taarruza kalkacagız,belki ben donemem Arkadaşıma soyleyin;Ben Hakkımı Helal Ettim