Son Konu

Canlıların Hak Ve Özgürlükleri

nicebayan

Yeni Üye
Tepkime
2
Web
nicebayan.com
Credits
-1
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Canlıların Yargı Ve Özgürlükleri Nelerdir,
Canlıların Adalet Ve Özgürlükleri Nedir,
Canlıların Yargı Ve Özgürlükleri Kısaca

Temel Adalet ve özgürlükler

İnsanların doğumdan ölüme dek sahip oldukları yaşama manâ katan ve sınırlanamaz haklarıdır Bu hakların başlıcaları ise şunlardır Umarım bütün insanlık yaşamında bu haklara sınırlama getirilemez

Yaşama Hakkı : Yaşama hakkı en esas haktır Hiçbir şekilde ortadan kaldırılıp sınırlandırılamaz

Dokunulmazlık Hakkı : Bu hak insanın bedenen ve ruhen bütünlüğünü korumayı amaçlayan bir haktır

Sıhhat Hakkı : Tüm insanların sağlığını koruma, dinç bir ortamda yaşama ve sağlığını koruyacak tedbirler alma hakkına sahiptir

Eğitim Hakkı: Bütün insaların eğitim ve öğretim hakkına sahiptir

Dilekçe Hakkı : Her insan şikayet ve isteğini yetkili yerlere bildirme hakkına sahiptir

Özel Yaşamın Gizliliği: Bütün insanların özel yaşama saygı hakkı vardır Özel yaşama ve aile hayatına saygı gösterilmesini tüm insanlar istiyebilir Kanunlarda açıklanmış özel koşullar haricinde hiçbir insanın üzeri ve özel eşyaları aranamaz Iletişim araçları muhakkak dinlenemez Eğer bunlar yapılırsa özel hayata tecavüz olarak değerlendirilir

Seçme Ve Seçilme Hakkı : Her insanın ülke yönetimine bulunma için seçme ve seçilme hakkı bulunmaktadır Bu kasıt doğrultusunda siyasi parti kurulabilir ya da üye olunabilir
Bu haklar anayasa ve yasalarla koruma altındaki haklardır

Temel Özgürlükler

Ahali kişiliklerini geliştirme ve insani bir şekilde yaşamak için diğer insanların haklarını aşmadan özgür bir şekilde yaşayabilecekleri haklardır Esas Özgür hakları şunlardır

Fikir, kanaat ve ifade özgürlüğü

Basın özgürlüğü

Din ve vicdan özgürlüğü

Haberleşme özgürlüğü

Yerleşme ve seyahat özgürlüğü

Buluşma hak ve özgürlüğü

Bilim ve sanat özgürlüğü

Bu özgürlükler tüzük ve yasalarla koruma altına alınan özgürlüklerdir

Hayvanların Hakları

15 Ekim 1978 yılında pariste birleşik milletler eğitim, bilim ve kültür örgütü göre düzenlenen bildiridir

Bu bildiriye kadar hayvan haklarıda insan haklarının korunduğu gibi korunmalıdır

Bütün hayvanlar yaşamda eşit doğarlar ve aynı şekilde var olma hakları vardır Bir hayvan türü olarak belirtiken insan, öteki hayvanları öldüremez haklarını çiğneyemez

Tüm hayvanların insanca gözetilme bakım ve korunma hakları vardır Buna tarafından hayvanların hiçbirine fena bir şekilde davranılamaz Zulüm ve gaddarlık gibi şeyler yapılamaz Bir hayvan bir takım şartlardan dolayı öldürülecekse bu hayvana acı çektirmden yapılmalıdır

Yabani hayvanlar kendi doğasında karada, havada ve suda yaşama ve artma hakkına sahiptir Hayvanların özgürlüğü kısıtlanamaz

Evcil hayvan olarak anlatım tarzı edilen insanların yanında alarak baktıkları hayvanlar normal ömürlerine uygun bir şekilde yaşama hakkına sahiptir

Hayvana somut veya psikolojik acı çektirmekte olan deneyler hayvan haklarına elbette aykırıdır Bu seziş tıbbi, bilimsel vs her değişiklik deney türü dahildir

Tarım vs gibi alanlarda çalıştırılan hayvanlar iş süresi ve yoğunluğun sınırlandırıması gerekmektedir Güçlerini artmak için besin ve dinlenme hakları mevcuttur

Hayvanlar insanoğlunun eğlencesi olmaz Hayvan haklarına aykırıdır Sirklerde vs yapılan hayvan gösterileri hayvanların onuruna tutarsız olarak belirtilmiştir

Gerekli olmadan bir hayvan öldürülemez Yabani hayvanların öldürülmesi suç olarak kabul edilir *

Üst Alt