Canlıların Yargı Ve Özgürlükleri Nelerdir,
Canlıların Adalet Ve Özgürlükleri Nedir,
Canlıların Yargı Ve Özgürlükleri Kısaca
Temel Adalet ve özgürlükler
İnsanların doğumdan ölüme dek sahip oldukları yaşama manâ katan ve sınırlanamaz haklarıdır Bu hakların başlıcaları ise şunlardır Umarım bütün insanlık yaşamında bu haklara sınırlama getirilemez
Yaşama Hakkı : Yaşama hakkı en esas haktır Hiçbir şekilde ortadan kaldırılıp sınırlandırılamaz
Dokunulmazlık Hakkı : Bu hak insanın bedenen ve ruhen bütünlüğünü korumayı amaçlayan bir haktır
Sıhhat Hakkı : Tüm insanların sağlığını koruma, dinç bir ortamda yaşama ve sağlığını koruyacak tedbirler alma hakkına sahiptir
Eğitim Hakkı: Bütün insaların eğitim ve öğretim hakkına sahiptir
Dilekçe Hakkı : Her insan şikayet ve isteğini yetkili yerlere bildirme hakkına sahiptir
Özel Yaşamın Gizliliği: Bütün insanların özel yaşama saygı hakkı vardır Özel yaşama ve aile hayatına saygı gösterilmesini tüm insanlar istiyebilir Kanunlarda açıklanmış özel koşullar haricinde hiçbir insanın üzeri ve özel eşyaları aranamaz Iletişim araçları muhakkak dinlenemez Eğer bunlar yapılırsa özel hayata tecavüz olarak değerlendirilir
Seçme Ve Seçilme Hakkı : Her insanın ülke yönetimine bulunma için seçme ve seçilme hakkı bulunmaktadır Bu kasıt doğrultusunda siyasi parti kurulabilir ya da üye olunabilir
Bu haklar anayasa ve yasalarla koruma altındaki haklardır
Temel Özgürlükler
Ahali kişiliklerini geliştirme ve insani bir şekilde yaşamak için diğer insanların haklarını aşmadan özgür bir şekilde yaşayabilecekleri haklardır Esas Özgür hakları şunlardır
Fikir, kanaat ve ifade özgürlüğü
Basın özgürlüğü
Din ve vicdan özgürlüğü
Haberleşme özgürlüğü
Yerleşme ve seyahat özgürlüğü
Buluşma hak ve özgürlüğü
Bilim ve sanat özgürlüğü
Bu özgürlükler tüzük ve yasalarla koruma altına alınan özgürlüklerdir
Hayvanların Hakları
15 Ekim 1978 yılında pariste birleşik milletler eğitim, bilim ve kültür örgütü göre düzenlenen bildiridir
Bu bildiriye kadar hayvan haklarıda insan haklarının korunduğu gibi korunmalıdır
Bütün hayvanlar yaşamda eşit doğarlar ve aynı şekilde var olma hakları vardır Bir hayvan türü olarak belirtiken insan, öteki hayvanları öldüremez haklarını çiğneyemez
Tüm hayvanların insanca gözetilme bakım ve korunma hakları vardır Buna tarafından hayvanların hiçbirine fena bir şekilde davranılamaz Zulüm ve gaddarlık gibi şeyler yapılamaz Bir hayvan bir takım şartlardan dolayı öldürülecekse bu hayvana acı çektirmden yapılmalıdır
Yabani hayvanlar kendi doğasında karada, havada ve suda yaşama ve artma hakkına sahiptir Hayvanların özgürlüğü kısıtlanamaz
Evcil hayvan olarak anlatım tarzı edilen insanların yanında alarak baktıkları hayvanlar normal ömürlerine uygun bir şekilde yaşama hakkına sahiptir
Hayvana somut veya psikolojik acı çektirmekte olan deneyler hayvan haklarına elbette aykırıdır Bu seziş tıbbi, bilimsel vs her değişiklik deney türü dahildir
Tarım vs gibi alanlarda çalıştırılan hayvanlar iş süresi ve yoğunluğun sınırlandırıması gerekmektedir Güçlerini artmak için besin ve dinlenme hakları mevcuttur
Hayvanlar insanoğlunun eğlencesi olmaz Hayvan haklarına aykırıdır Sirklerde vs yapılan hayvan gösterileri hayvanların onuruna tutarsız olarak belirtilmiştir
Gerekli olmadan bir hayvan öldürülemez Yabani hayvanların öldürülmesi suç olarak kabul edilir *