Son Konu

Cemil Kavukcu Kimdir, Hayatı

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Cemil Kavukcu Kimdir

Cemil Kavukcu Kimdir Kısaca Hayatı

Cemil Kavukcu, 1951 yılında İnegolde doğduİstanbul Universitesi Fen Fakultesi Jeofizik Muhendisliği bolumunu bitirdi (1976)Oykuleri, 1980 yılından bu yana ceşitli dergilerde yayınlandı

Cemil Kavukcunun oyku yaşamı, 1981 yılında bir oykusunun bir dergide yayımlanmasıyla başlıyorKendisi bu heyecanlı olayı şoyle ifade ediyor İlk kez bir oykumun yayımlanması beni cok sevindirdiAncak bana ait bir şeyin artık benden cıkıp gittiğini tanımadığım insanlarca okunup değerlendirileceğini duşununce paniğe kapıldım ve oykumu dergide okuduğum zaman hic beğenmedim

Pazar Guneşi'ni, 1987 yılında Yaşar Nabi Nayır Oyku Odulu'nu getiren Patika izlediBu arada Cemil Kavukcu'nun oykuleri Ankara ve İzmirde cıkan dergilerde yayımlanıyorduArtık yavaş yavaş belirli cevrelerce tanınmaya başlamıştıKavukcu, İstanbul dergilerine de oykulerini gondermişti ama bu oykuler yayımlanmadı1988 yılında Ankarada, oykuculerin coğunlukta olduğu bir grupla Yazıt dergisini cıkarmaya başladıUcuncu oyku kitabı Temmuz Suclu, Yazıt Yayınları arasından cıktıTemmuz Suclu Fethi Nacinin ilgisini cekmiş olmalı ki, Adam Sanat dergisinde bu kitap ile ilgili ovgu dolu bir yazı yazmışSonra, beş yıllık bir kopukluk olduYazmakla yazmamak arasında gitti geldi Cemil KavukcuAma bırakamadı yazarlığı95te Uzak Noktalara Doğru, ardından da Yalnız Uyuyanlar İcin (1996) geldi

imagescemilkavukcukimdirhayati5af8c8d4c2749

Üst Alt