iltasyazilim
Yeni Üye
Cevizli Revani (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ ( bardağın kalan kısmı su ile doldurulur)
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
*1 su bardağı irmik
*15 su bardağı un
*2 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
*Limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*3,5 su bardağı şeker
*4,5 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Cevizli Revani (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı Çok şekerli sevmeyenler ve puf puf bir revani sevenler için tam kıvamında hafif bir tatlı
1
*Öncelikle şerbet için şeker ve su bir tencereye alınır şeker eriyene kadar karıştırılır
*Kaynadıktan 5 6 dakika sonra 12 damla limon eklenir ve 34 dakika daha kaynatılarak altı kapatılır, oda sıcaklığında bekletilir
*Keki için, şeker, yumurta ve vanilya 5 dakika kadar çırpılır
*Sıvı yağ ve iki parmak su, süt, yoğurt, konulup iyice çırpılır, limon kabuğu rendesi ilave edilir
*İrmik ve ceviz içi konulur karıştırılır
*Yavaş yavaş un eklemesi yapılır, kabartma tozu da unla beraber eklenir
*Unun kıvamını ayarlarken çok koyu bir hamur olmamasına dikkat edilir ki yumuşacık bir tatlı olsun
*Fırın kabı (ben orta boy dikdörtgen borcam kullandım) yağlanır ve kek hamuru dökülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30
*35 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir
*Fırından çıkardıktan sonra 56 dakika beklenir ve şerbet azar azar tatlıya ilave edilir
*Tatlı dinlenip soğuyunca servis edilebilir Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ ( bardağın kalan kısmı su ile doldurulur)
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
*1 su bardağı irmik
*15 su bardağı un
*2 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
*Limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*3,5 su bardağı şeker
*4,5 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Cevizli Revani (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı Çok şekerli sevmeyenler ve puf puf bir revani sevenler için tam kıvamında hafif bir tatlı
1
*Öncelikle şerbet için şeker ve su bir tencereye alınır şeker eriyene kadar karıştırılır
*Kaynadıktan 5 6 dakika sonra 12 damla limon eklenir ve 34 dakika daha kaynatılarak altı kapatılır, oda sıcaklığında bekletilir
*Keki için, şeker, yumurta ve vanilya 5 dakika kadar çırpılır
*Sıvı yağ ve iki parmak su, süt, yoğurt, konulup iyice çırpılır, limon kabuğu rendesi ilave edilir
*İrmik ve ceviz içi konulur karıştırılır
*Yavaş yavaş un eklemesi yapılır, kabartma tozu da unla beraber eklenir
*Unun kıvamını ayarlarken çok koyu bir hamur olmamasına dikkat edilir ki yumuşacık bir tatlı olsun
*Fırın kabı (ben orta boy dikdörtgen borcam kullandım) yağlanır ve kek hamuru dökülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30
*35 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir
*Fırından çıkardıktan sonra 56 dakika beklenir ve şerbet azar azar tatlıya ilave edilir
*Tatlı dinlenip soğuyunca servis edilebilir Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun