Cevremizde en cok faliyet gosteren ve en cok ihtiyac duyulan mesleklerin başında Oğretmenlik mesleği gelmekteAyrıca Doktorluk,Polis,Eczacı,Şofor gibi bircok meslek faliyet gostermektedir
Oğretmen Calıştığı eğitim kurumunda; oğrencilere eğitim ve oğretim teknikleri ile ilgili eğitim veren kişiye denir
Otobus şoforu ulke icinde ve dışında otobusle seyahat etmek isteyen insanları rahat ve guvenli bir şekilde istedikleri yere goturen kişidir
Hakim Devlet ile birey arasında veya bireylerin kendi aralarındaki veya iki idare arasındaki anlaşmazlıklar ile kamu duzenini bozan suclara ilişkin konuları, Anayasaya, Kanunlara ve hukuka uygun olarak inceleyen, vicdani kanaatine gore ve bağımsız olarak karar veren kişiye Hakim denir
Hemşire Bireyleri; hastalıklardan korunma yolları konusunda bilgilendiren, beden veya ruh sağlığının bozulması halinde hekim tarafından verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını planlayan, uygulayan, denetleyen ve izleyen kişilerdir
İtfaiyeci Bir itfaiye teşkilatının uyesi olarak, yangınlara karşı onlem alınmasını sağlayan ,yangın sondurme ve yangından can ve mal kurtarma calışmalarında bulunan, yangın dışında doğal afetler sonucu meydana gelen olaylarda arama, kurtarma ve ilkyardım mudahaleleri yapan kişilere itfayeci denir
Diş doktoru Diş sağlığının korunması, diş ve ağız boşluğu hastalıklarının tedavisi icin gerekli calışmaları yapan kişilerdir