bilgiliadam
Yeni Üye
Suç Oluşturan Infaz Kurumlari Ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri öğrenci Sicil, Sicil infaz mevzuatı infaz koruma mevzuatı ve cinayet kurum idaresi mevzuati koruma memurunun sicil amiri kimdir CINAYET İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ PERSONELİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SİCİL, SİCİL AMİRLERİ VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Mevzuat no : BİRİNCİ BIRIM Maksat, Kapsam, Yardım ve Tanımlar Hedef Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kanunu gereğince kurulan eğitim merkezlerinde; yöneticilik memurluğu ile infaz ve koruma memurluğu öğrencilerinin hizmet öncesi eğitimleri sırasında uygulanacak sicil ve ödül işlemlerindeki usul ve esaslar ile diğer hususları düzenlemektir Kapsam Madde 2 Bu Yönetmelik, Cinayet İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kanunu uyarınca kurulan eğitim merkezlerinde; eğitim ve öğrenim görecek yöneticilik memurluğu ile infaz ve koruma memurluğu öğrencilerini kapsar Takviye Madde 3 Bu Mevzuat, 2972002 tarihli ve 4769 sayılı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kanununun 18 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır Tanımlar Madde 4 Bu Yönetmelikte geçen; Bakan : Adalet Bakanını, Müsteşar : Hak Bakanlığı Müsteşarını, Genel Müdür : Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürünü, Genel Müdürlük : Canice ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünü, Eğitim Merkezi ve Merkezleri : Cinayet İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ankara Eğitim Merkezi ile bölge eğitim merkezlerini, Müdür ve Müdür Yardımcısı : Eğitim merkezleri müdür ve müdür yardımcısını, Öğrenci : Idare memurluğu ile infaz ve koruma memurluğu öğrenciliği sınavını id kazanarak hizmet öncesi eğitimine alınanları, Danışman : Eğitim konusunda öğrencilere yardım etmek üzere Öğretim Kurulu kadar seçilen öğretim görevlisini, Uygulamalı Eğitim Gözetmeni : Eğitim programlarında uygulamalı eğitim verecek olan görevliyi, Sicil Raporu : Sicil amirlerinin, öğrencilerin mesleğe ilişkin yeterliliklerini değer biçmek üzere hazırlanan soruları puanlandırarak, kişiliği ile ilgili konuları ise bakış ve düşüncelerini yazarak dolduracağı belgeyi, Sicil Amirleri : Bu Yönetmeliğin ekinde gösterilen sicil amirleri çizelgesinin öngördüğü şekilde sicil raporlarını, birinci, ikinci ve üçüncü derecede yetkili olarak doldurmakla görevlendirilen amirlerini, açıklama eder İKİNCİ BIRIM Sicil ve Değerleme İşlemleri Öğrenci Sicil Raporu ve Sicil İşlemleri Madde 5 Eğitim Merkezlerinde, her öğrenci için bir sicil raporu düzenlenir Sicil raporu öğrencilerin mesleğe ilişkin yeterliliklerini değerlendirmek üzere hazırlanan sorular ile kişiliğine ilişkin değerlendirmeyi içerir Sicil amirleri; sicil raporunu, öğrencilerin mesleğe ilişkin yeterliliklerini değerlendirmek üzere hazırlanan soruları puanlandırarak, kişiliğine ilişkin konuları taşıyan bölümü ise ilgili öğretim görevlilerinden aldığı bilgi ve raporlar doğrultusunda, eğitim ve öğretim döneminin sonunda ILAVEB’de gösterilen şekilde her öğrenci için bambaşka bir sicil raporu doldurur Öğrencilerin eğitim ve öğretim süresindeki başarı durumları, derslere ilgi ve katılımları, olumlu ve negatif hâl ve hareketleri, disiplin notu, disiplin cezaları ve ödülleri ile güya konular da sicil raporuna işlenir Sicil Raporunun Gönderileceği Makamlar Madde 6 Eğitim sonunda sınıf sorumlusu ve müdür yardımcısı tarafından düzenlenen sicil raporu ilgilinin rahat sicil dosyasına konulmak üzere idare memurluğu öğrencileri için Genel Müdürlüğe; infaz ve koruma memurluğu öğrencileri için bağlı bulundukları adlî yargı adalet komisyonu başkanlığına Genel Müdürlük aracılığı ile gönderilir Sicil Raporunun Saklanması Madde 7 Sicil raporu; idare memurluğu öğrencileri için Genel Müdürlükte yer alan dosyalarında, infaz ve koruma memurluğu öğrencileri için emrindeki bulundukları adlî yargı adalet komisyonu başkanlığında, eğitim merkezinden çıkarılan öğrencilerin sicil raporları ise eğitim merkezlerinde yer alan şahsî dosyalarında saklanır Sicil raporunun bir örneği ise eğitim merkezinde ilgilinin dosyasında saklanır Gizlilik Madde 8 Öğrencilerin sicilleri ile ilgili her türlü yazışmada, belgelerin gönderilmesinde ve sicil raporunun saklanmasında “sıcacık ve şahsi işaretli zarfların kullanılması zorunludur Sicil raporu kilitli dolaplarda korunur ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Ödüllendirmeye İlişkin Esaslar Öğrencilerin Ödüllendirilmesi Madde 9– Bahşetme, öğrencilerin yüksek seciyeli, ilim ve ahlâk sahibi kişiler olarak yetişmesini, bahşedilen görevleri bütün ve eksiksiz yerine getirerek üstün galibiyet gösteren kişiler olarak atama yapmalarını sağlamak nedeniyle üst amir ve öğretim görevlilerinin iltifatlarına mazhar olması ve onların güven ve sevgilerini kazanmasıdır Öğrenciler, aşağıdaki durumlarda ödüllendirilirler: a) Ahlâk ve disiplin yönünden mesleğe yakışır mahiyette hitabe ve davranışlar kanıtlamak, b) Eğitim ve öğretimde misal olacak nitelikte üstün galibiyet uygulamak, c) Eğitim merkezine ya da suç oluşturan infaz kurumları ve tutukevleri teşkilâtına karşın yeni ve yardımcı çalışmalarda bulunmak, d) Kendisine bahşedilen görevleri büyük zorluklar aleyhinde zeka istenilen şekilde ve vaktinde olabilmek, e) Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde eğitim merkezinin kamuoyu nezdinde tanınmasını temin etmek ve arkadaşlarına örnek olacak şekilde galibiyet uygulamak Ödüllendirme; sözlü ya da yazılı olarak taltif etme ile teşekkürname ya da takdirname verilmesi aracılığıyla olur Ödülün Verilmesi ve Verecek Makam Madde 10 Ödüller, eğitim merkezi müdürünce ilk elden verilebileceği gibi müdürün teklifi üzerine Genel Müdürlükçe de verilebilir Sözlü taltifi gerektiren münferit durumlar, danışman ya da uygulamalı eğitim gözetmenlerinden itibaren tüm sıralı amirlerce takdir edilebilir Bu durum öğrenciye, yalnız veya sınıfı önünde sözlü olarak bildirilir, tarih ve sebepleri ile birlikte öğrencinin özlük dosyasına konulur Öğrenci îlân panosunda duyurulur Eğitim merkezi müdürünce verilen yazılı taltif kararı, bütün öğrencilerin veya sadece öğrencinin bulunduğu sınıfın öğrencilerinin huzurunda okunur Teşekkürname ya da takdirnameler bana kalırsa eğitim merkezi müdürü ya da görevlendireceği öğretim görevlisi kadar düzenlenecek bir törenle verilir Bakan, Müsteşar ve Genel Müdürün ödüllendirme hakları her zaman için gizli olup, ödülün mahiyeti Bakan, Müsteşar veya Genel Müdür tarafından takdir ve tayin olunur Ödül, öğrencinin raporuna işlenir ve bir sureti dosyasına konulur Yürürlük Madde 11 Bu Mevzuat yayımı tarihinde yürürlüğe girer Yürütme Madde 12 Bu Yönetmelik hükümlerini Yargı Bakanı yürütür