Son Konu

Chromium Nedir?

Zeberus

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
561
Tepkime
2
Puanları
18
Yaş
35
Konum
Adana
Web
forumdas.com.tr
Credits
85
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Çoğu kişi tarafından virüs olarak bilinse de aslında iyi bir amaç adına oluşturulmuş olan Chromium, günümüzde sıklıkla kullanılan Google Chrome ve Yandex tarayıcılarının temel alt yapısını oluşturmaktadır. Bir nevi veri tabanı gibi düşünülen bu yazılım, web tarayıcılarını desteklemektedir. Aynı zamanda özgür kod yazılımına sahip olan bu yazılım sistemi, kendi web sitesini kurmak isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir.


Chromium nedir diye merak eden kişilerin öncelikle virüs düşüncesinden tamamen arınması gerekmektedir. Bahsi geçen bu terimin web sağlayıcısı veya açık kod yazılımı olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Hemen hemen pek çok kişinin kullandığı Google Chrome ve Yandex, bu web yazılımı üzerine kurulmuştur. Zaten Google Chrome da ismini buradan almıştır. Bu sistem hakkında bilinmesi gerekenlere aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz.

Chromium Farkı Nedir?​

Chrome kullanan kişilerin otomatik olarak sahip olduğu Chromium, farkları kapsamında merak edilenler arasında yer almaktadır. Chromium farkı başlığı altında yapılacak olan ufak bir inceleme ile birlikte bahsi geçen yazılımın ne gibi farklara sahip olduğunu görebilirsiniz. Başlıca ele alınan farklar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Diğer tarayıcı yazılımlarına kıyasla uygulama mağazası kullanmadan eklenti indirmenize ve kullanmanıza imkan tanımaktadır.
  • Sürekli olarak kaynak kodu değiştirildiği için güncellenmesi gerekmektedir.
  • İstenilen güncellemenin otomatik olarak yapılması mümkün değildir. Bu nedenle güncellemeleri manuel olarak sizin yapmanız gerekmektedir.
  • İnsanlara ait olan kişisel verileri Google ile paylaşmamaktadır.
  • Sanal Güvenlik Modu olarak adlandırılan program, Chromium kapsamında her zaman için etkinleştirilememektedir.
  • Chromium virüsü olarak tanımlanan durum ise açık kaynaklı koda sahip olan bu yazılımın sürekli olarak karşılaştığı bir sorundur.

Chromium Avantajları Nelerdir?​

Google Chrome ve Yandex arama motorlarının temel yazılımını oluşturan Chromium, avantajları hakkında da merak edilen bir konu haline gelmiştir. İnsanlar, Chromium avantajları nelerdir sorusu kapsamında bahsi geçen bu imkanları öğrenebilmektedir. Anlatılmak istenen bazı detaylar ise aşağıda açıklanmıştır.

Chromium avantajları arasında yer alan ve insanların oldukça hoşuna giden bir detay olan kişisel verilerin korunması, bu sistemin en çok beğenilen detaylarından biridir. Bu nedenle gizlilik konusunda titiz olan kullanıcılar bu özelliği fazlasıyla takdir etmektedir. Bunun dışında hem sade hem de hızlı bir ara yüze sahip olması, bahsi geçen yazılımın sıklıkla tercih edilmesine imkan tanımaktadır.

Chromium Virüsü Nedir?​

Chromiumdan farklı olarak ele alınması gereken Chromium virüsü, kolayca sızdırılabilen bir yapıya sahiptir. Chromiumun web tarayıcı temel yazılımı olduğu bilinmekteydi. Ancak bu konu kapsamında dikkat çeken Chromium virüsü de tamamen düşünüldüğü gibi bir durum olarak karşınıza çıkacaktır.

Genellikle orijinal tarayıcılara benzer şekilde hazırlanan bu sistem, çoğu kişi fark etmeden kolayca sızdırılabilmektedir. Özellikle bir yükleme yaparken veya herhangi bir program indirilirken yaşansa da bu olumsuz durum kendisini belli etmemektedir. Bu nedene bahsi geçen virüsün, çoğu kişi tarafından fark edilmesi ve müdahale edilmesi oldukça zordur.

Chromium Virüsü Nasıl Kaldırılır?​

Kullanılan cihazın ömrünü azaltan ve cihaza zarar veren virüsler, belli başlı adımlar sayesinde kaldırılabilmektedir. Bu konu dahilinde araştırılan konular arasında Chromium virüsü nasıl kaldırılır sorusu da yer almaktadır. Bu işlemi yapabilmek için üstün bilgiye sahip olmak ve aynı zamanda iyi bir program yüklemek gereklidir.
Chromium virüsünü uzaklaştırmayı amaçlayan ve bu konuda destek sunan bazı programlar şu şekilde sıralanabilir:



  • Plumbytes Anti-Malware
  • Malwarebytes
  • Reimage
Bahsi geçen bu programlar yardımıyla ufak bir tarama yapabilir ve bilgisayarınıza bulunan virüslerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Programı nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız mutlaka bu konu ile ilgilenen bilgili kişilere danışmanızda fayda olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • chromium-image.jpg
    chromium-image.jpg
    91.7 KB · Görüntüleme: 27
Üst Alt