Son Konu

çiçeklerin anlamları

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
çiçeklerin anlamları sümbül çiçeğinin anlamı şebboy çiçeğinin anlamı ortanca hüsnü yusuf çiçeği manolya ÇİÇEK SÖZLÜĞÜ açelya basit kırılan,kırılgan,gelip geçici akasya platonik aşk,esrarengiz aşk amarilis pastoral şiirsellik kibir ve övünç amber çiçeği alıngan çekicilik anemon kabul etmeme,terketme armut ağacı sağlıklı ve ümitli olmak arslan ağazı cüret,küstahlık ve hile,aldanma manalarına gelir aster zerrafet,terbiye ve aşk sembolüdür alev çiçeği seni düşünüyorum ay çiçeği sevgiyle derin saygı ve sadakat badem bakirelik ve verimliliğin sembolüdür baharatlık karanfil şeref,saygınlık ve şeref manalarına gelir bahçe nanesi duyguların sıcaklığı bahçe şebboyu tedirgin zamanlardaki arkadaşlığın sembolüdür bebek nefesi mutluluk begonya hayalci,gerçek dışı,itinalı olun manalarıan kazanç beyaz kamelya tapınılıcak kadar güzel olan kadın beyaz karanfil saf,duru,tatlı*şirin aşk manalarına gelir id beyaz kırzantem doğruluk biber ağacı şefkat,acınacak şey,acınacak şey ve sevecenlik bıldırcın otu insanlardan korku etme manalarına gelir çam ağacı zamanı değerleme çan çiçeği incelik,kibarlık,alçak gönüllülük,alçakgönüllü manalarına gelir çarkı felek çiçeği inanç,güven,itimat manalarına gelir cezayir menekşesi aşk çin asteri kıskançlık çiriş otu pişman dinlemek,kederli edinmek dağ eriği zorluluk,sertlik,haşinlik defne ağacı başarı ve şöhret defne yaprağı ödül mukafat delfilyum havayi deli otu güzelliğin ötesinde düğün çiçeği coşkunluk dul avrat otu ısrarla istemek ve can sıkıntısı manalarına gelir elma ölümsüzlüğün sembolü erik çekicilik ve uzun ömürlülük manalarına kazanç floks tatlı rüyalar fesleğen iyi şanslar fulya(nergis) bakış,nazar,hürmet fulya(zerrin) sert,şiddetli,beni arzula ve beni sev manalarına kazanç gardenya seni kalbimden seviyorum gelincik hayalperestlik,ölmsüz uyku glayör sağlam karakterli olma manalarına gelir gloksinya birincil görüşte aşk gülhatmi bir iyi başarma,elde etme gündüz sefası fettan bayan güneş çiçeği ilahi aşk,ebedi aşk güvey otu huzur ferahlık hanımeli yaratılıştan çekicilik haseki küpesi boynuzlanmış koca hercai menekşe düşünceli halden anlayan manalarına gelir hazeran çiçeği kalbini bana aç manasına kazanç hor çiçeği evvelden varsayım etme horoz ibiği sadakat ve vefa horoz ibiği aptallık,ahmaklık hüsnü yusuf mükemmellik,incelik ve yiğitlik manaları gizlidir iris inanç,emanet,irfan manası vardır ıtır şahı çiçeği hoşzaman için teşekkür ederim kadife çiçeği tanrısal muhabbet kahkaha çiçeği hain gönüllük,mütavazilik,bir işte sebat etme kaktüs yiğitlik,yaşama gücü kala harikulade alımlılık kamelya sadakatlik kaplan postu zenginlik karanfil cazibe kardelen ümit ve teselli kaysı korkak,korkak kekik faal,iyi kalpli ve cesur kestane özgürlük ve haksızlı,adaletsizlik manalarıan kazanç kırmızı kamelya kalbimde yanan bir ateşsin kırmızı karanfil kalbims enin için sızlıyor kırmızı kırzantem seni seviyorum kırzantem sen mükkemmel bir arkadaşsın kızılcık ağacı dayanıklılık kuduz otu cana yakın küpe çiçeği canayakın,hoşluk lale aşkın sembolü lale kırmızı bana inan,aşk itirafı latin çiçeği yurt severlik,vatan severlik lavanta çiçeği sadakat leylak birincil hayal leylak beyaz aşk leylak pembe delikanlı,genç manalarına gelir lilyum fettan bayan lilyum beyaz şatafat,haşmet,heybet,ve bakirelik manalarına kazanç lilyum oranj kin,nefret edilen şey,düşmanlık ve küçümseme manalarına gelir manolya haysiyet,haysiyet,haysiyet ve olağanüstü ,ihtişamlı çekicilik margarit yumuşaklık,edep ve masumluk manalarına kazanç medine çiçeği kuvvetlilik menekşe alçak gönüllülük,sadelik mimoza duyarlılık mürver ağacı hayırseverlik ve merhametlilik nane hislerin sıcaklığı ve açık yüreklilik nergis benlikçilik nilüfer çiçeği gizem,sır,esrar,doğruluk ve dürüstlük öd ağacı irfan,bilgelik hikmet,doğruluk dürüstlük ökse otu sevgi aşk öksürük otu anneliğe özgü sevgi ve bakım orkide ihrişam,görkem,aşkın güzelliği ve saflığı ortanca beni anladığın için teşekkür ederim padişah otu güçlülük ve kuvvetllilik pelin otu bölünme ve aşkın ızdırabı petunya öfkelenme ve içerlenme peygamber çiçeği incelik ve kibarlık primula taze aşk ve sensiz yaşayamama manalarına kazanç puansetya neşelendirici ol şakayık iyileşmek ve izaç hayatı salkım delikanlılık ve şiirsellik saparna hoş sevgili sardunya arkadaşlık sardunya(kırmızı) tercih etme sarı karanfil küçümseme,kabul etmeme sarı kırzantem ince yapılı tek tek aşk sarı papatya insiyatifli,hünerli ve becerikli sarmaşık dostluk,nikahlanmak şebboy muhabbet bağları şebboy sen benim için defalarca hoş olacaksın şeftali ağacı cömertlik,gelinlere ait umut manalarına gelir siklemen vazgeçme,terketme ve allah’a ısmarladık manalarına gelir statis çekicilik sümbül oyunlar,sporlar sümbül teber güvenli olmayan sevinç sümbül (beyaz) senin için dua edeceğim sümbül(mor) özürdilerim beni bağışla sümbül(sarı) kıskançlık süpürge otu (beyaz) tehlikeden koruma süpürge otu(mor) takdir etme,beğenme,güzellik ve yalnızlık süpürge otu(pembe) iyi şanslar tarçın aşk ve alımlılık unutma beni çiçeği vefakar ve vefalı aşk,anılar yaban asması becerikli,marifetli,becerikli yaban yasemini gerçek,dürüst,gerçeklik ve dürüstlük yabani gül şiirsellik yasemin (beyaz) neşelilik ve cana yakınlık yasemin (kırmızı) çılgınlık,budalalık ve neşe manalarına kazanç yasemin (sarı) ürkeklik,iffet,ılımlı ve alçak gönüllülük yıldız çiçeği gösterme,nazar hürmet ve derin saygı manalarına kazanç yonca bereketli,iç meziyet ve erdem manalarına gelir yonca 4 yapraklı iyi şanslar sembolü yonca 5 yapraklı fena şanslar sembolü zakkum çekicilik,zerafet ve letafet Not: Çiçeklere her ne değin anlamlar ithaf edilse de, çiçeklerin hepsinin aslinda sevgiyi açıklama ettikleri unutulmamalıdır  

Üst Alt