Çikolata Soslu Brownie Tanımı İçin Malzemeler
Brownie için;
- 100 gram tereyağ
- 150-200 gram bitter çikolata
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- Yarım su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz şanti
- Çilek ve muz dilimleri
- Beyaz çikolata ve sütlü çikolata
Çikolata Soslu Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekini yapmaya başlayalım. Tereyağını ocakta eritip çikolataları ekleyelim.
- Ocağı kapatalım ve ortada karıştırarak soğutalım.
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Ilımış olan tereyağlı çikolatayı ve başka tüm malzemeyi ekleyip tekrar çırpalım.
- Dikdörtgen borcam büyüklüğünde bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip harcımızı içine dökelim.
- 180 derecede 20-25 dk pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Krema için, vanilya ve toz şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp çırparak pişirelim.
- Pişen kremaya vanilya ve şantiyi de ekleyelim ve mikser ile çırpalım. Sıkma torbasına alalım.
- Ben keki evvel dikey olarak 2ye kesip sonra enine 6ya keserek 12 büyük dilim elde ettim.
- Dilerseniz sizler daha küçük dilimler kesebilirsiniz.
- Kestiğimiz kekten bir dilim alıp servis tabağına yerleştirelim üzerine kremadan sıkalım ve dilimlediğimiz meyvelerden dizelim.
- Tekrar bir dilim kek koyup üzeri için hazırladığımız benmari yordamı eritilmiş sütlü çikolatadan çokça dökelim. (ben sütlü ve beyaz karıştırarak hazırladım)
- En son yeniden benmari tarzı erittiğimiz beyaz çikolatadan çizgi formunda üzerine dökelim ve kürdanı çikolatanın üzerinde aşağı üst gezdirerek son halini verelim. Afiyet şifa olsun.