D dagcı Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,900 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 68 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 29 Haz 2024 #1 Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler Keki için 2 adet yumurta 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao Sosu için 1 paket çikolata sosu 2 su bardağı süt(Ben çikolata sosu daha ağır olsun diye olağandan az süt kullandım. olağanda 2.5 su bardağı süt ile yapılıyordu.) Üzeri için 3-4 adet beyaz pul çikolata Çikolata Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kek için öncelikle 2 yumurta ile şekeri uygunca krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sonra yağ ve sütü ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu vanilya ve kakaoyu ekliyoruz. İyice karıştıktan sonra unu ekliyoruz. Tart kalıbına döküp fırına atıyoruz. Tart kalıbı olmayanlar tart kalıbı uzunluğunda öbür bir yuvarlak tepsi kullanabilirler. Kek pişerken ocağa tencereyi koyup 2 su bardağı sütü ekliyoruz. Üzerine toz çikolata sosunu döküp süratli hızlı karıştırarak kısık ateşte kıvam alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Kekle birebir anda pişiyorlar. Kabuk bağlamasın diye orta ara karıştırıyoruz. Ilık olunca keki tart kalıbından çıkarıp orta kısmına sosu döküyoruz. Üzerine benmari tarzı eritiğimiz beyaz çikolatalardan aşikâr aralıklarla nokta koyuyoruz. Daha sonra kürdan yardımı ile çizip kalp hali veriyoruz. Buzdolabında soğutup servis ediyoruz. Çikolata Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler Keki için 2 adet yumurta 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao Sosu için 1 paket çikolata sosu 2 su bardağı süt(Ben çikolata sosu daha ağır olsun diye olağandan az süt kullandım. olağanda 2.5 su bardağı süt ile yapılıyordu.) Üzeri için 3-4 adet beyaz pul çikolata Çikolata Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kek için öncelikle 2 yumurta ile şekeri uygunca krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sonra yağ ve sütü ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu vanilya ve kakaoyu ekliyoruz. İyice karıştıktan sonra unu ekliyoruz. Tart kalıbına döküp fırına atıyoruz. Tart kalıbı olmayanlar tart kalıbı uzunluğunda öbür bir yuvarlak tepsi kullanabilirler. Kek pişerken ocağa tencereyi koyup 2 su bardağı sütü ekliyoruz. Üzerine toz çikolata sosunu döküp süratli hızlı karıştırarak kısık ateşte kıvam alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Kekle birebir anda pişiyorlar. Kabuk bağlamasın diye orta ara karıştırıyoruz. Ilık olunca keki tart kalıbından çıkarıp orta kısmına sosu döküyoruz. Üzerine benmari tarzı eritiğimiz beyaz çikolatalardan aşikâr aralıklarla nokta koyuyoruz. Daha sonra kürdan yardımı ile çizip kalp hali veriyoruz. Buzdolabında soğutup servis ediyoruz. Çikolata Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı