bilgisayarci
Yeni Üye
Çikolata Soslu Tramisu Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 4 dolu yemek kaşığı un ( bir su bardağından bir buçuk parmak eksik)
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta ( bir çay bardağından bir parmak eksik )
- 2 yumurta sarısı ( ben bütün olarak kullandım lezzet olarak değişiklik olmadı )
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 paket labne peyniri ( 250-300 gram )
- 2 paket kedidili
- 1,5 yemek kaşığı nescafe yahut 3 paket üçü bir ortada.( daha ağır kahve tadı sevenler 2 yemek kaşığı kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı şeker ( şayet üçü bir ortada kullanırsanız eklemeyin)
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağından bir buçuk parmak eksik süt
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tereyağı.
- 80 gram sütlü bitter karışık çikolata (2 sinin toplamı 80 gr)
Çikolata Soslu Tramisu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir tencereye süt,şeker,un,nişasta, ve yumurtayı alalım hiç topak kalmayacak formda karıştıralım ocağa alalım.
- Daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim altını kapatıp vanilya ekleyerek karıştıralım 15 dakika kadar ılımaya bırakalım bu esnada orta ara karıştıralım ki kabuk bağlamasın.
- Kremşanti ve labneyi ekleyerek 5-6 dakika çırpalım.
- Su, süt,şeker ve kahveyi derin bir kasede karıştıralım kedidilleri batırıp çıkaralım tepsiye dizelim.
- Üzerine kremanın yarısını ek edip yayalım kalan kedidilleri birebir biçimde üzerlerine dizelim.
- Kalan kremayı ek edip yayalım 2-3 saat dolapta dinlendirelim. Bu esnada çikolata sosunu hazırlayalım.
- Çikolata sos.Tüm materyalleri tencereye alalım düzgünce topak kalmayacak biçimde karıştıralım.
- Ocağa alalım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim ocağın altını kapatalım.
- Ocaktan aldığımız çikolata sosuna tereyağını ve çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
- Ilımaya bırakalım bu esnada orta ara karıştıralım ki kabuk bağlamasın.
- Blendır yahut mutfak robotundan 2 dakika pürüzsüz kıvama gelene kadar çekelim.
- Yalnızca sütlü yahut bitter kullanabilirsiniz tercihim çoğunluğu sütlü olması.
- Çikolata sosu nişasta dan ötürü koyu kıvamlı olabilir çok az süt ekleyerek istediğiniz kıvama getirebiliriz.
- Soğumuş olan pastamızın üzerine istediğiniz ölçüde dökün ( ben yarısından birçoklarını döktüm kalan sosu bir kasede puding olarak bıraktım )
- Hepsini ek edebilirsiniz yahut 2-3 gün dolapta koruma edebilirsiniz.
- Sos olarak kullanmak isterseniz kesinlikle çırpın o denli sunum yapın.
- En son üzerine kakao ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Pastaya çikolata sosunu ek ettikden sonra en az 2 saat daha dolapta soğumaya bırakın. Bu ikiliyi kesinlikle deneyin çok seveceksiniz