Son Konu

Çikolata Soslu Tramisu Pasta

bilgisayarci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
cikolata-soslu-tramisu-pasta-1.jpg

Çikolata Soslu Tramisu Pasta Tanımı İçin Gereçler

• 1 litre süt
  • 4 dolu yemek kaşığı un ( bir su bardağından bir buçuk parmak eksik)
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta ( bir çay bardağından bir parmak eksik )
  • 2 yumurta sarısı ( ben bütün olarak kullandım lezzet olarak değişiklik olmadı )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket labne peyniri ( 250-300 gram )
  • 2 paket kedidili
Kedidillerini ıslatmak için
  • 1,5 yemek kaşığı nescafe yahut 3 paket üçü bir ortada.( daha ağır kahve tadı sevenler 2 yemek kaşığı kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı şeker ( şayet üçü bir ortada kullanırsanız eklemeyin)
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı süt
En son üzeri için
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
Çikolata sos
  • 3 su bardağından bir buçuk parmak eksik süt
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı şeker
Piştikten sonra eklenecek olanlar
  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağı.
  • 80 gram sütlü bitter karışık çikolata (2 sinin toplamı 80 gr)

Çikolata Soslu Tramisu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Uygun bir tencereye süt,şeker,un,nişasta, ve yumurtayı alalım hiç topak kalmayacak formda karıştıralım ocağa alalım.
  2. Daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim altını kapatıp vanilya ekleyerek karıştıralım 15 dakika kadar ılımaya bırakalım bu esnada orta ara karıştıralım ki kabuk bağlamasın.
  3. Kremşanti ve labneyi ekleyerek 5-6 dakika çırpalım.
  4. Su, süt,şeker ve kahveyi derin bir kasede karıştıralım kedidilleri batırıp çıkaralım tepsiye dizelim.
  5. Üzerine kremanın yarısını ek edip yayalım kalan kedidilleri birebir biçimde üzerlerine dizelim.
  6. Kalan kremayı ek edip yayalım 2-3 saat dolapta dinlendirelim. Bu esnada çikolata sosunu hazırlayalım.
  7. Çikolata sos.Tüm materyalleri tencereye alalım düzgünce topak kalmayacak biçimde karıştıralım.
  8. Ocağa alalım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim ocağın altını kapatalım.
  9. Ocaktan aldığımız çikolata sosuna tereyağını ve çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  10. Ilımaya bırakalım bu esnada orta ara karıştıralım ki kabuk bağlamasın.
  11. Blendır yahut mutfak robotundan 2 dakika pürüzsüz kıvama gelene kadar çekelim.
  12. Yalnızca sütlü yahut bitter kullanabilirsiniz tercihim çoğunluğu sütlü olması.
  13. Çikolata sosu nişasta dan ötürü koyu kıvamlı olabilir çok az süt ekleyerek istediğiniz kıvama getirebiliriz.
  14. Soğumuş olan pastamızın üzerine istediğiniz ölçüde dökün ( ben yarısından birçoklarını döktüm kalan sosu bir kasede puding olarak bıraktım )
  15. Hepsini ek edebilirsiniz yahut 2-3 gün dolapta koruma edebilirsiniz.
  16. Sos olarak kullanmak isterseniz kesinlikle çırpın o denli sunum yapın.
  17. En son üzerine kakao ekleyerek servis edebilirsiniz.
  18. Pastaya çikolata sosunu ek ettikden sonra en az 2 saat daha dolapta soğumaya bırakın. Bu ikiliyi kesinlikle deneyin çok seveceksiniz
Çikolata Soslu Tramisu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt