Çikolata Soslu Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema (200ml)
- 1,5 çay bardağı şeker (damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krema(200ml)
- 2 çay bardağı damla çikolata
Tepsi ölçüsü orta boy
Çikolata Soslu Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce fırınımızı 180 derecede alt üst ayarda ısıtalım. Sonra bir kaba yumurta ve ve şekeri koyup yeterlice köpük köpük olana kadar karıştıralım.
- Sonra mikserimizin en düşük dercesine alıp sıvı yağı ve sütü koyup karıştıralım. Kuru gereçleri koyup karıştıralım. Sıvı yağı ile yağlanmış tepsimize harcımızı boşaltıp eşit bir biçimde yayalım.
- Önceden ısıttığımız fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından fırına pişme müddeti değişebilir. Benim kekim 30 dakikada pişti.
- Sütlü sosu için, bir kapta bütün materyalleri karıştırıp bir kenara alalım.
- Çikolatalı sosu için, bir tencereye kremamızı koyup ısıtalım. Isındıktan sonra ocağımızın altını kapatıp içerisine damla çikolatalarımızı koyup karıştırarak eritip bur kenara alıp orta ara karıştırarak soğutalım.
- Kekimiz piştikten sonra soğuması için bir kenara alalım. Kekimiz soğuduktan sonra kürdanla delip sütlü karışımı üzerine gezdirip sütünü çekene kadar dinlendirelim.
- Sütünü çektikten sonra krem şantiyi tarife nazaran hazırlayıp 1 yemek kaşığı ayırıp geri kalanını kekimizin üzerine eşit bir biçimde sürelim.
- Buzdolabına alıp yeterlice soğusun. Soğuduktan sonra soğuyan çikolata sosumuzu üzerine eşit bir biçimde yayalım.
- Ayırdığımız krem şantiyle süsleyip buzdolabına koyalım. 5 saat dinlendirelim. (ben 1 gece dinlendirdim)dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Çikolata Soslu Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı