Son Konu

Çikolata Soslu Trileçe

seocu

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Çikolata Soslu Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 3 yemek kaşığı süt
Sütlü sosu için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1,5 çay bardağı şeker (damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz)
Kekin üzerine sürmek için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Çikolatalı sosu için;
  • 1 paket krema(200ml)
  • 2 çay bardağı damla çikolata
Su bardağı 200 mlÇay bardağı 100ml
Tepsi ölçüsü orta boy

Çikolata Soslu Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce fırınımızı 180 derecede alt üst ayarda ısıtalım. Sonra bir kaba yumurta ve ve şekeri koyup yeterlice köpük köpük olana kadar karıştıralım.
  2. Sonra mikserimizin en düşük dercesine alıp sıvı yağı ve sütü koyup karıştıralım. Kuru gereçleri koyup karıştıralım. Sıvı yağı ile yağlanmış tepsimize harcımızı boşaltıp eşit bir biçimde yayalım.
  3. Önceden ısıttığımız fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından fırına pişme müddeti değişebilir. Benim kekim 30 dakikada pişti.
  4. Sütlü sosu için, bir kapta bütün materyalleri karıştırıp bir kenara alalım.
  5. Çikolatalı sosu için, bir tencereye kremamızı koyup ısıtalım. Isındıktan sonra ocağımızın altını kapatıp içerisine damla çikolatalarımızı koyup karıştırarak eritip bur kenara alıp orta ara karıştırarak soğutalım.
  6. Kekimiz piştikten sonra soğuması için bir kenara alalım. Kekimiz soğuduktan sonra kürdanla delip sütlü karışımı üzerine gezdirip sütünü çekene kadar dinlendirelim.
  7. Sütünü çektikten sonra krem şantiyi tarife nazaran hazırlayıp 1 yemek kaşığı ayırıp geri kalanını kekimizin üzerine eşit bir biçimde sürelim.
  8. Buzdolabına alıp yeterlice soğusun. Soğuduktan sonra soğuyan çikolata sosumuzu üzerine eşit bir biçimde yayalım.
  9. Ayırdığımız krem şantiyle süsleyip buzdolabına koyalım. 5 saat dinlendirelim. (ben 1 gece dinlendirdim)dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Takip etmeyi unutmayın.

Çikolata Soslu Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt