*2 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 ,5 bardağı zeytinyağı
*Çok az sirke
*1 fiske tuz
*4 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
Hamuru açarken de :
*1 su bardağı nişasta
*4 yemek kaşığı kakao
Araları için:
*3 paket eritilmiş sütlü çikolata
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
*3 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*3 damla limon suyu
Üzeri için:
*100 gr eritilmiş tereyağı
Çikolatalı Baklava Tarifi Yapılışı
Hemen şerbetini yapıyorum Tencereme su ve şeker alıp kaynayana kadar iyice pişiriyorum Üzerine limon suyu damlatılıp çok az daha kaynatıp hemen ocaktan alıyorum Kenarda bekletiyorum
Hamuru için bütün hamur malzememi kabına alıp unu da eleyerek ekleyip yumuşacık kulak memesi kıvamı olana kadar yoğuruyorum 2 saat dinlendirmeye bırakıp dinlendikten sonra hamuru 3 eşit parcaya böldüm Sonra da o 3 parçadan 10 adet parça çıkardım Herbirinden 10 parca olacak Yani toplam 30 parca Açarken bana çok yardım edecek; nişasta ve kakaomu ayrı bir kase ye alıp karıştırıyorum İlk 10 parçamı büyük yuvarlaklar halinde tepsimin büyüklüğünde açmaya başladım ama hep aralarına nişastalı kakolu karışımdan koydum üst üste ekledim Tamamlandıktan sonra toplu halde oklava ile tekrar açtım ve büyüttüm Yağladığım tepsime dizip üzerlerine eritilmiş çikolatayı ve cevizimi koydum diğer 10 lu parça hamurumu da açıp aynı şekilde uyguladım Çikolata ve ceviz döktüm sonra diğer 10 lu parçayı da aynı şekilde yaptım Herkes zevkine göre istediği şekilde dilimleyebilir Dilimlediğim tatlıma eritilmiş tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecede 30 dk pişirilir Sonra hemen çıkarınca üzerine şerbetimi döktüm