D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 24 Kas 2023 #1 Çikolatalı Mousse Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağından 2 parmak eksik süt (bardak 100 ml) 1 paket krema 150-170 gram bitter çikolata ( çok ağır istemiyorsanız yarı sütlü yarı bitter çikolata kullanın) 1 adet yumurta sarısı Çikolatalı Mousse Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle cezveye sütü dökün ve kenarlarından kaynayacak kadar ocakta bekletin. Fazla kaynatmayın zira yumurtanın üzerine dökeceğiz. Hafif kaynayan sütü yavaş yavaş daima karıştırarak yumurta sarısına dökelim. Burada kıymetli olan sütü dökerken daima karıştırmak ve azar azar dökmek. Bu formda yumurta sarısı hem pişecek hem sıvı halde kalacak. Ardından çikolataları modül kesim edip yumurtalı süte ekleyip eritin. Çikolatalı harcı dolaba alın zira soğuması lazım. Ardından yeniden buzlukta beklettiğimiz paket kremayı mikserle yüksek zamanda katılaşana kadar vurun. Krema katı olmalıdır. Soğuk olması değerli yoksa katılaşmaz. Hatta çırpacağınız kabı dahi 5-10 dk buldukta bekletebilirsiniz. İki harcıda dolapta soğuttuktan sonra çikolatayı kremaya yedirerek birleştirin.Çok beğenilen köpük bir kıvam elde edeceksiniz. Yavaş yavaş söndürmeden karıştırmaya itina gösterin. Servis kaselerine alıp 4-5 saat dolapta dinlendirim. Dilerseniz çabucak tüketin dilerseniz bekletin lâkin bekletinde katı bir kıvam olacaktır. Dediğim üzere ben ağır çikolata kıvamı sevmediğim için sütlü çikolata kullandım ve az koydum o yüzden rengi açık oldu biraz. Ancak tarife tam yazdım. Mutlaka deneyin, afiyet olsun Çikolatalı Mousse Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Çikolatalı Mousse Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağından 2 parmak eksik süt (bardak 100 ml) 1 paket krema 150-170 gram bitter çikolata ( çok ağır istemiyorsanız yarı sütlü yarı bitter çikolata kullanın) 1 adet yumurta sarısı Çikolatalı Mousse Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle cezveye sütü dökün ve kenarlarından kaynayacak kadar ocakta bekletin. Fazla kaynatmayın zira yumurtanın üzerine dökeceğiz. Hafif kaynayan sütü yavaş yavaş daima karıştırarak yumurta sarısına dökelim. Burada kıymetli olan sütü dökerken daima karıştırmak ve azar azar dökmek. Bu formda yumurta sarısı hem pişecek hem sıvı halde kalacak. Ardından çikolataları modül kesim edip yumurtalı süte ekleyip eritin. Çikolatalı harcı dolaba alın zira soğuması lazım. Ardından yeniden buzlukta beklettiğimiz paket kremayı mikserle yüksek zamanda katılaşana kadar vurun. Krema katı olmalıdır. Soğuk olması değerli yoksa katılaşmaz. Hatta çırpacağınız kabı dahi 5-10 dk buldukta bekletebilirsiniz. İki harcıda dolapta soğuttuktan sonra çikolatayı kremaya yedirerek birleştirin.Çok beğenilen köpük bir kıvam elde edeceksiniz. Yavaş yavaş söndürmeden karıştırmaya itina gösterin. Servis kaselerine alıp 4-5 saat dolapta dinlendirim. Dilerseniz çabucak tüketin dilerseniz bekletin lâkin bekletinde katı bir kıvam olacaktır. Dediğim üzere ben ağır çikolata kıvamı sevmediğim için sütlü çikolata kullandım ve az koydum o yüzden rengi açık oldu biraz. Ancak tarife tam yazdım. Mutlaka deneyin, afiyet olsun Çikolatalı Mousse Tanımı Fotoğraflı Yapılışı