morfeus
Yeni Üye
Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- Kreması için
- 1, 5 su bardağı soğuk süt
- 2 poşet kremşanti
- 200gr labne peyniri
- Çikolata sosu
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 şu bardağı süt
- ( çikolata sosu hem pastanın içerisine hem üzerine süslemesini kullanılacak )
- Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı süt
- Üzerine bulamak için
- Hindistan cevizi süslemek için
- Yarım paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 1 çimdik mavi besin boyası
- Muz
- Kenarları bulamak için
- Hindistan cevizi
Çikolatalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtaları ayırmadan 1 su bardağı şeker ile köpük köpük olana kadar çırpalım çırpma müddeti en az 10 dk olmalı.
- Daha sonra üzerini kalan gereçleri eleyip spatula ile katlamalı olarak karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba harcı boşaltalım.
- 175 derece fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirelim.
- Soğuması için çikolata sosunu hazırlayalım bir tencereye süt ve 1 paket çikolata sosu nu ekleyip orta ateşte kıvam alana kadar pişirip soğumaya alalım.
- Kremayı hazırlayalım. Soğuk süt ,kremşanti ve labneyi yüksek evrede uygunca çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
- Pişen keki tel ızgara üzerine aykırı çevirip soğutalım ve bıçak yada ip yardımıyla 3 kata bölelim.
- Her katı az süt ile ıslatıp ortasına krema sürelim ve 3 kaşık kadar çikolata sosu sürelim.
- Her katı tıpkı biçimde yapalım en son krema sürelim ve pastanın her tarafına hindistan cevizi bulayalım.
- Çikolata sosundan sıkma poşetine biraz alıp kenarlara sıkalım ben çok az krem şanti yapıp besin boyası kullandım.
- Kenarlara sıkma poşeti ile sıkıp muz yerleştirdim siz farklı bir halde yapabilirsiniz deneyecek olanlardan yorum bekliyorum.
Afiyet olsun.