Son Konu

Çikolatalı Pasta

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
cikolatali-pasta.jpg

Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Gereçler

• 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Kreması için
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt
  • 2 poşet kremşanti
  • 200gr labne peyniri
  • Çikolata sosu
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 şu bardağı süt
  • ( çikolata sosu hem pastanın içerisine hem üzerine süslemesini kullanılacak )
  • Keki ıslatmak için
  • 1 su bardağı süt
  • Üzerine bulamak için
  • Hindistan cevizi süslemek için
  • Yarım paket krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çimdik mavi besin boyası
  • Muz
  • Kenarları bulamak için
  • Hindistan cevizi

Çikolatalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle yumurtaları ayırmadan 1 su bardağı şeker ile köpük köpük olana kadar çırpalım çırpma müddeti en az 10 dk olmalı.
  2. Daha sonra üzerini kalan gereçleri eleyip spatula ile katlamalı olarak karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba harcı boşaltalım.
  4. 175 derece fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirelim.
  5. Soğuması için çikolata sosunu hazırlayalım bir tencereye süt ve 1 paket çikolata sosu nu ekleyip orta ateşte kıvam alana kadar pişirip soğumaya alalım.
  6. Kremayı hazırlayalım. Soğuk süt ,kremşanti ve labneyi yüksek evrede uygunca çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
  7. Pişen keki tel ızgara üzerine aykırı çevirip soğutalım ve bıçak yada ip yardımıyla 3 kata bölelim.
  8. Her katı az süt ile ıslatıp ortasına krema sürelim ve 3 kaşık kadar çikolata sosu sürelim.
  9. Her katı tıpkı biçimde yapalım en son krema sürelim ve pastanın her tarafına hindistan cevizi bulayalım.
  10. Çikolata sosundan sıkma poşetine biraz alıp kenarlara sıkalım ben çok az krem şanti yapıp besin boyası kullandım.
  11. Kenarlara sıkma poşeti ile sıkıp muz yerleştirdim siz farklı bir halde yapabilirsiniz deneyecek olanlardan yorum bekliyorum.
    Afiyet olsun.

Üst Alt