Yaşlanma ile birlikte cildimiz canlılığını yitirmeye başlamakta, donuk ve yorgun bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Kırışıklıklar ve sarkma meydana gelmektedir
Botoks Uygulaması
Botoks, Clostridium Botulinum adlı bakteriden laboratuar koşullarında elde edilen, estetik tıpta yüz kırışıklıklarının tedavisinde kullanılan bir toksindir. Botulinum toksin, sistemik etki yapmayıp sadece enjekte edildiği kasın gevşemesini sağlamaktadır. Uygulama sonrasında gözleri kısmak, kaşları çatmak, alın kırıştırmak gibi istem dışı yapılan mimikler sebebiyle oluşan kırışıklıklar ve çizgiler yumuşayarak, yüze daha dinç ve dinamik bir ifade gelmektedir.
Tedavinin etkileri, uygulamayı takip eden birkaç gün içerisinde görülmeye başlanmakla beraber maksimum etkiye 7-10 gün içerisinde ulaşılmaktadır. Alın ve kaş arasındaki kırışıklıklar, göz çevresi ve dudak çevresindeki ince çizgilerde etkili olan botoks enjeksiyonlarının etki süresi 4 ile 6 ay arasında değişmektedir. Düzenli uygulamalar ile kırışıklıkları yaratan mimik kaslarda belirgin bir zayıflama geliştiği için zaman içinde etki süresi uzar ve daha uzun aralıklarla yapılmaya başlanır.
Botoks uygulamasının hem tedavi edici, hem de koruyucu özelliği vardır. Yıllar içerisinde yüze yerleşmiş çizgilerin tamamen açılmasını sağladığı gibi, henüz yüze yerleşmemiş ancak tekrarlayan kas hareketleriyle belirginleşen çizgilerin derinleşmeden düzelmesini sağlar.
Botoks uygulatmayı bırakırsanız kırışıklıklarınız daha kötü olması söz konusu değildir. Tam tersine, mimik kaslarda belirgin zayıflama olduğu için kırışıklıklarınız daha azalmış olacaktır.
Dolgu Uygulaması
Cildimiz yaşlandıkça kollajen, elastin doku ve hyalüronik asit miktarında azalma meydana gelir. Dolgu uygulamalarında azalmakta olan hyalüronik asit, küçük iğneler yardımıyla cilt altındaki problemli olan yerlere enjekte edilmesi amaçlanır. Jel kıvamındaki hyalüronik asit cildin su tutma kapasitesini arttırarak hacim kazanmasına yardımcı olur. Yine su tutma özelliği ile cildin parlak ve canlı gözükmesini de sağlamaktadır.
Dolguların kullanma alanları; bazen yüzdeki asimetrik çökükler, hacim kaybeden veya yapısal volüm azlığı olan dudaklar, yine yaşla birlikte yer değiştiren veya yapısal olarak çökük göz altları, nazalobial çizgiler (burundan dudak köşelerine doğru inen) veya yanaklar olarak sıralanabilir. Vücutta kullanılan dolgular da mevcuttur.
İşlem öncesinde anestezik krem uygulaması yapılmaktadır. Belirli bir süre beklenildikten sonra antiseptik bir maddeyle cilt temizlenir ve uygulama enjeksiyon yöntemiyle birkaç yerden girilecek şekilde yapılır. Aynı kişiye, çökük alanının derinliğine göre birden fazla dolgu maddesi kullanılabilir.
Uygulama sonrasında etkisi anında görülebilmektedir.
Dudak dolgusu, göz altı dolgusu, çene dolgusu, yanak dolgusu uygulamaları kalıcılığı 6 ile 12 ay arasında değişiklik göstermektedir.
Mezoterapi Uygulaması
Cildin kalitesini artırıp, doğallığını kazanmasında etkili yöntemlerden bir tanesi de mezoterapi uygulamasıdır.
Yüz mezoterapisi yönteminde cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler cilt altına minik iğnelerle uygulanır. Bu faydalı maddelerin direkt cilde verilmesi ve cildin uyarılması cildin kolajen ve elastin üretimini artırır, ciltte nemlenme artar ve cilt yenilenir. Uygulama öncesi cilt temizlenir ve dezenfekte edilir. İşlemden yarım saat önce anestezik krem sürülebilir.
Yüz mezoterapisi başlangıçta 1-4 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Yüz mezoterapisi sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.
Yüz mezoterapisi sonrası cilt daha taze ve dinlenmiş görünür. Cildin elastikiyeti artar ve cilt sarkması azalır. Kırışıklıklar hafifler. Cilt aydınlık bir görünüme kavuşur.