Son Konu

Çıldır mantarı nasıl pişirilir?

OyuncakAdam

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0

Çalı Melkisi nasıl pişirilir?​

Melki kızartması için; Melkileri kızartmak isterseniz küçük veya orta büyüklükte olan melkileri bütün olarak haşlayın. Haşladığınız melkileri tuzlayıp, una buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Melkilerin üzerine bir iki damla sıvıyağ gezdirin. Fırında veya maşınga (kuzine) fırınında pişirin.

Çintar Yemeği nasıl yapılır?​

Ben iri iri kesmeyi tercih ettim. Kapaklı tava ya da tencereye zeytinyağı dökülür. Küp küp doğradığımız soğanlar rengi değişip yumuşayınca mantarlar eklenir. Tahta kaşık yardımıyla biraz karıştırılıp tencere kapağı kapatılır. 2 dk sonra tuz, karabiber ve kırmızı tatlı toz biber ilave edilir.

Çintar kavurması nasil yapilir?​

Çıntar kavurması tarifi Nasıl yapılır? Çıntarları, fazla ezmemeye dikkat ederek bol suda yıkayın. Suyunu süzdüğünüz mantarları büyük parçalar halinde doğrayın. Kızartma tavasında ısıttığınız yağda alt üst ederek kızartın.

Çin mantarı nasıl pişirilir?​

Küçük mantar tercih edilerek mantarlar bir kaba alınır ve 1 saat limonlu suda bekletilir. Süre sonunda bir kaç kez yıkanarak kumlarından arındırılır. Sap kısmından çok az kesilerek süzgece alınan mantar bir kaç dk. bekletilir. Tencereye doğranmadan mantar alınır ve kapak kapatılmadan yüksek ateşte pişer.

Çam mantarı nasıl pişirilir?​

Hazırlanışı

1. Mantarları süzgece koyup bol suda yıkayın.
  2. Yıkadığınız mantarları küp küp doğrayın.
  3. Bir tencereye su koyarak kaynatın. …
  4. Mantarları suyun içerisine ekleyin ve 10 dakika haşlayın.
  5. Haşlanan mantarları güzelce süzün ve kurulayın.
  6. Soğanları küp küp yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  7. Bir tavaya zeytinyağını dökün.

Köy mantarı nasıl kavrulur?​

Köy Mantar Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Bu aşamada mantarların temizlenmesi çok önemli ben iki kere yıkayıp 1 kere sirkeli suda beklettim.
  2. İnce ince doğrayıp sıktım.
  3. Ayrı bir tavada soğanı hafif kavurdum baharatları ekleyip karıştırdım.
  4. Mantarı da ekleyip tavanın kapağını kapattım.

Melike mantar nasıl yapılır?​

Tencereye zeytinyağını alın, orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın. Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin. 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar) kavurun. Tuz karabiber ile tatlandırarak sıcak servis yapın.

Orman mantarı nasıl kavrulur?​

Zeytinyağı koyulmuş geniş bir tavaya 1 adet ince ince doğradığınız soğan ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Ardından mantarları ilave edip, tuzu ve karabiberini ayarlayarak, 5-6 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Mantar kavurması (kanlıca mantarı) kavurduktan sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Üst Alt