Çilekli Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Çeyrek çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 yemek kaşığı silme kakao
- 1 paket hazır pasta kreması
- 10- 15 adet büyük çilek
- 2 adet muz
- 1 paket krema
- 180 gram çikolata
- Süt
- Yan dekor (çileklerin dağılmaması için)
Çilekli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri 1 dakika çırpalım.
- Daha sonra sıcak suyu yavaşça ekleyelim ve 3 katı olana kadar çırpalım (yaklaşık 10 13 dakika).
- Bir kabın içerisine kalan tüm materyalleri eleyelim kaşıkla karıştıralım ve hazırladığımız yumurta harcının içine kesim modül ekleyelim (tek seferde eklemeyin) spatula yardımıyla söndürmeden alttan üstte yavaşça karıştıralım.
- Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim pandispanya harcımızı dökelim evvelce ısıtılmış 160 derece fırında denetimli formda pişirelim.(piştiğinden emin olmadan kapağı açmayın pandispanya sönebilir).
- Hazır kremamızı kutusunda yazan halde hazırlayalım benim kullandığım 3 dakikada hazır olandı dolapta beklememe gerek kalmadı.
- Fırından çıkıp soğuyan pandispanyamızı uygun bir kalıpla keselim ( ben 2 kat kestim )
- İlk katımızı tabağımıza alalım üzerine fırçayla süt sürelim yan dekorla pandispanyamızı sıkıca sarıp bantlanalım.
- Çileklerimizi uygun biçimde kesip yan dekora yaslayarak çevreleyelim ve kremayı dökelim pastamızın orta kısmına istediğiniz meyveyi çikolatayı ekleyebilirsiniz çileklere çok yakın olmaması kâfi ben muz ve çilek kullandım.
- Tekrar muzu kapatacak ve çileğin üstüne gelecek kadar krema sıkalım.
- İkinci kat pandispanyamızı katalım onun üzerine de fırçayla süt sürelim şayet vaktiniz varsa bu halde üzerini streçleyip 1 gece dolapta bekletelim.
- Dinlenen pastamızın üzerini süslemek için kremayı tavaya alalım.
- Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatıp çikolatayı ekleyelim hepsi eriyene kadar karıştıralım ve uygunca kıvam alıp soğuyana kadar dolapta bekletelim daha sonra istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
- Pandispanyayı düzgün halde keserseniz öbür yerleri de bardakla kesebilirsiniz .
- Kalan materyalleri porsiyonluk pasta yaparak kıymetlendirmiş olursunuz.