Son Konu

Çıtır Büzme Cevizli Bayramlık Baklava

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Çıtır Büzme Cevizli Bayramlık Baklava Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket hazır baklavalık yufka
*(Ben yarısı paketin kullandım )
*125 gr tereyağ
*1 subardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
*1 küçük kase ince çekilmiş ceviz

Şerbeti için :

*3 su bardağı toz şeker
*4 subardağı su
*1 küçük dilim limon

Çıtır Büzme Cevizli Bayramlık Baklava Tarifi Yapılışı Sofranın üzerine bir adet yufkayı yayın tereyağını eritin Yakmayın ve zeytinyağı ile karıştırın Üzerindeki köpüğü atın veya süzün ince bir tülbentten süzün Yaydığımız bir adet yufkanın üzerine bir yemek kaşığı yağ gezdirerek dökelim Fırça ile her yerine sürelim Çok az ceviz serpelim önce yufkayı bir kere katlayalım Ondan sonra oklavaya sıkıca sararak iki taraftan tutarak büzelim Yağlanmış tepsimize dizelim Tepsi dolana kadar bu şekilde yapalım Kalan yağı üzerine gezdirerek dökelim Önceden ısıtılmış 175 derecede 40 dk üzeri nar gibi olana kadar pişirelim Diğer tarafta şerbeti 10 dk orta ateşte kaynatalım Limonun içine atalım 1 saat çok kısık ateşte pişirelim Şerbeti kıvamlı bir şerbet oluyor ılık olacak tatlı buz gibi soğuk olacak bu şekilde üzerine gezdirerek dökelim Herkese afiyet olsun
Not: Ben tatlı bayram sabahı haşlıyorum daha çıtır oluyor şerbet biraz kıvamlı oluyor
Eğer paketin tamamın yaparsanız orta boy iki tepsi çıkıyor bu şerbet ölçüsü bir adet tepsi içindir
*

Üst Alt