E elektronikci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,387 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 16 Kas 2023 #1 Çıtır Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kadar karnabahar 2 dolu yemek kaşığı un Yarım su bardağı su (gerekirse ilave edilebilir) 1 tam yumurta Bolca köri Kırmızı toz biber Tuz Dışı için ; Galete unu ( alternatif mısır unu, susam) Sosu için ; Süzme yoğurt Light mayonez Nane Muskat rendesi Karabiber Tuz İsteğe bağlı ; Hardal, dereotu, kornişon turşu gibi eklemeler de yapılabilir Çıtır Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karnabahar hariç tüm malzemeyi derin bir kasede güzelce karıştırdım. Koyu bir kek kıvamında sos elde ettim. Karnabahar parçalarını bu sosa batırıp galete ununa buladım. Air fryer de kızarana kadar pişirdim. Fırında 180 derecede pişirebilir veya tavada kızartabilirsiniz. Tavada kızartmayı tercih edenler karnabaharı mutlaka haşlayarak kullansın.Aksi halde çiğ kalabilir. Sosu içinde tüm malzemeleri güzelce karıştırıp çıtır karnabaharları batırarak afiyetle tükettik. Çıtır Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Çıtır Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kadar karnabahar 2 dolu yemek kaşığı un Yarım su bardağı su (gerekirse ilave edilebilir) 1 tam yumurta Bolca köri Kırmızı toz biber Tuz Dışı için ; Galete unu ( alternatif mısır unu, susam) Sosu için ; Süzme yoğurt Light mayonez Nane Muskat rendesi Karabiber Tuz İsteğe bağlı ; Hardal, dereotu, kornişon turşu gibi eklemeler de yapılabilir Çıtır Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karnabahar hariç tüm malzemeyi derin bir kasede güzelce karıştırdım. Koyu bir kek kıvamında sos elde ettim. Karnabahar parçalarını bu sosa batırıp galete ununa buladım. Air fryer de kızarana kadar pişirdim. Fırında 180 derecede pişirebilir veya tavada kızartabilirsiniz. Tavada kızartmayı tercih edenler karnabaharı mutlaka haşlayarak kullansın.Aksi halde çiğ kalabilir. Sosu içinde tüm malzemeleri güzelce karıştırıp çıtır karnabaharları batırarak afiyetle tükettik. Çıtır Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı