M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 19 Tem 2024 #1 Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 3 adet tavuk göğsü ( julyen doğranmış) Marine için: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kajun baharatı 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu Dış katman için: Panko yada mısır gevreği Kızartmak için: Sıvı yağ Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle tavuklarımızı julyen doğrayalım. Karıştırma kabına süt, un, yumurta, kırmızı toz biber, karabiber, tuz, kajun baharatı, kişniş ve sarımsak tozunu ilave edip karıştıralım. Tavukların üzerine döküp marine edelim. Ve streç film ile kapatıp dolapta 2 saat dinlendirelim. Dinlenen tavukları mısır gevreği ( dilerseniz panko kullanabilirsiniz ben gevreği tercih ettim. ) ile kaplayıp kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun Çıtır Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 3 adet tavuk göğsü ( julyen doğranmış) Marine için: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kajun baharatı 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu Dış katman için: Panko yada mısır gevreği Kızartmak için: Sıvı yağ Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle tavuklarımızı julyen doğrayalım. Karıştırma kabına süt, un, yumurta, kırmızı toz biber, karabiber, tuz, kajun baharatı, kişniş ve sarımsak tozunu ilave edip karıştıralım. Tavukların üzerine döküp marine edelim. Ve streç film ile kapatıp dolapta 2 saat dinlendirelim. Dinlenen tavukları mısır gevreği ( dilerseniz panko kullanabilirsiniz ben gevreği tercih ettim. ) ile kaplayıp kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun Çıtır Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı