Son Konu

CİVANPERÇEMİ FAYDALARI NELERDİR?

bilgilihocam

Yeni Üye
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,604
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Civanperçemi, tüylü, 20-90 cm yüksekliğinde, yaz aylarında beyaz renkli çiçekler açan, kurak toprakları seven bir ottur. Yaprakları uzun ve parçalıdır. Bitki çayırlarda, dar tarla yollarında, yol kıyılarında ve tahıl tarlalarının kenarlarında yetişir. Temmuz-Eylül döneminde, çiçeklerin iki karış kadar aşağısından kesilir, demetler halinde gölge ve havadar bir yere asılarak kurumaya bırakılır. İyice kuruyunca da hava almayan kaplarda saklanır. İçinde etken madde olarak sabit ve uçucu bir yağ, achillein adlı acı bir glikozit taşır. Uçucu yağda azulen, limonen, seskiteren, pinenler, berneol, cineol gibi maddeler vardır. Latincesi achillea millefolium olan bu şifalı bitki farklı yörelerde akbaşlı, kandilçiçeği, barsamotu, marsamotu, beyaz civanperçemi, sarı civanperçemi ve binbiryaprakotu isimleriyle de anılır. Civan perçemi olarak da yazan kişiler vardır. Civan perçemi nasıl kullanılır, civanperçemi faydaları nelerdir sorularının cevapları…



CİVANPERÇEMİ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!
Hazımsızlığı giderir. Yani sindirim sistemini rahatlatarak sindirim sistemine fayda sağlar. Anemi yani kansızlığı giderir. Kanı temizler. Balgam söktürür, öksürüğü keser. Baş dönmesi, bulantı, burun kanaması gibi hastalıklarda da çok faydalıdır. Yüksek tansiyon yani hipertansiyon için oldukça faydalı bir bitkidir. Sinirleri ve vücudu kuvvetlendirir. Bağırsak ve mide gazlarını giderir. İshali keser, yaraları iyileştirir. Mide kanamaları, mide basıncı, mide yanmasına karşı çayı içilirse büyük fayda sağlar. Mide kanserine dahi iyi gelici özelliği vardır. Migren gibi oldukça şiddetli baş ağrılarına iyi gelir. Dolaşım sistemine fayda sağlar. Kan damarlarına iyi gelir. Strese, sıkıntıya ve depresyona iyi gelir. Sakinleştirici etkisi vardır. Sırt veya romatizma ağrılarında da etkilidir. Osteoporoz yani kemik erimesine iyi gelmesi de civanperçemi faydaları arasındadır.

Böbreklerin düzenli çalışmasında, iştahsızlık giderici olarak karaciğer düzensizliklerinde, mide ve bağırsak kanalı iltihaplarını iyileştirmek de ve bağırsak bezesi çalışmalarında da faydası görülür. Safra kesesine de fayda sağlar. Özellikle çocuklarda görülen boğmaca ve kızamık rahatsızlıklarına karşı oldukça etkili bir bitkidir. Diyabet yani şeker hastalığına da fayda sağlar. Uykusuzluğa da iyi gelir. Rahat bir uykuya yardım eder. Diş ağrılarını da hafifletici özelliği vardır. Özellikle ilkbaharda polenlerin sebep olduğu göz yaşarması, göz kızarıklığı ve burun akıntısına fayda sağlar.

İlginizi Çekebilir: Aloe Vera Faydaları
Yumurtalık iltihabında, döl yatağı (rahim) akıntılarında, döl yatağı kaymasında bu şifalı bitkiden elde edilen oturma banyoları yararlı olur. Ayrıca günde 2 bardak civanperçemi çayını içmek de fayda sağlar. Miyomlarda yani kas yapılı urlarda ve kol, bacak iltihaplanmalarında da oturma banyoları alınabilir.

EĞİR KÖKÜ VE CİVANPERÇEMİ İLE AKCİĞER KANSERİNE KARŞI SAVAŞ!
Bu etkili bitkinin faydaları arasına, akciğer kanamalarına karşı olan faydası da eklenebilir ve bitki, eğir kökü ile birlikte kullanıldığında akciğer kanserini iyileştirebilir. Eğir kökü gün boyunca çiğnenir ve civanperçemi çayı, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak yudumlanarak yavaş yavaş içilir.

Civanperçemi FaydalarıCİVAN PERÇEMİ İLE BEL AĞRILARINA SON!
Civanperçemi bitkisi şiddetli bel ağrılarına da iyi gelir. Bel ağrıları için 1 litre su kaynatılır. Kaynamış suya 50 gram kadar civanperçemi konur ve 5-10 dakika kadar beklenir. Civanperçemi süzülerek kalan suyun soğutulur. Günde 2 bardak içilir.



HEMOROİD (BASUR) TEDAVİSİNDE CİVANPERÇEMİ!
Hemoroid yani basur tedavilerinde de etkili bir bitkidir. Hemoroid tedavisinde civanperçeminin taze yaprakların sıkılması ile elde edilen sıvı yaraların ve basurun üzerine günde 2-3 kez pansuman yapılır. Ayrıca hemoroid yani basur için bu bitkinin merhemi de kullanılabilir.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ ETKİSİ İÇİN NASIL KULLANILMALIDIR?
İdrar söktürücü, mide ve bağırsak gazlarını giderici ve grip tedavisinde 20 gr. bu şifalı bitkiden 1 lt. suda 20 dk. kaynatılır, yemeklerden sonra birer kahve fincanı içilir. Bahsedildiği gibi düzenli bir şekilde kullanılırsa birçok hastalığı önleyebilir ve şifa sağlar.

GÜZEL BİR CİLDE SAHİP OLMAK İSTER MİSİNİZ? HEM DE ÇOK!
Güzel bir cilde sahip olmayı kim istemez ki? Cildimizi güzelleştirmek ve güzel görünmek için birçok yol deneriz. Cilt güzelliği için de bu şifalı bitkiyi kullanabilirsiniz. Cilde civanperçemi çayının düzenli olarak demlenip sürülmesiyle cilt güzelleşir. Aynı zamanda ciltteki kaşıntı ve kızarıklıklara da fayda sağlar. Kuru ciltleri nemlendirmek için de kullanılabilir. Egzama gibi cilt hastalıkları için de faydalıdır.

İlginizi Çekebilir: Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
KIŞ HASTALIKLARINA KARŞI DA ETKİLİ! EVDE KESİN BULUNDURUN.
Bu şifalı bitki soğuk algınlığında , boğaz ağrılarında ve grip tedavisinde de oldukça faydalı bir bitkidir. Kışın sık sık yakalanılan grip, nezle ve boğaz ağrısı gibi hastalıkların kolay iyileşmesine yardım eder. Balgam söktürücü özelliği vardır. Balgam ile birlikte gelen kuru öksürüğe de fayda sağlar. Sinüsleri rahatlatır. Soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar için mutlaka evde bulundurun.

CİVANPERÇEMİ ADET (REGL) AĞRILARINI NASIL GEÇİRİR!
Regl ağrılarına da iyi gelir. Adet söktürücü özelliği ile özellikle adet döneminde çok karnı ağrıyan bayanlar mutlaka civanperçemi çayı hazırlayıp içmelidir. Bunun için 1 fincan su kaynatılır. Kaynadıktan sonra içine 1 yada 2 civanperçemi çiçeği atılır. 5-7 dakika demlenmesi için beklenir. Daha sonra çiçekler süzülerek civanperçemi çayı ılık olarak içilir. İsteğe göre bal ile tatlandırılabilir. Adet düzensizliği yada adetin aşırı kanamalı olması gibi durumlarda da fayda sağlar. Menopoz dönemindeki kadınlar da mutlaka civanperçemi kullanmalıdır. Bu şifalı bitki menopoz döneminde terleme, sıkıntı ve ateş basması gibi hallere de iyi gelir.

CİVANPERÇEMİ ZARARLARI VE YAN ETKİLERİ NELERDİR?
Gebelik boyunca kullanılmamalıdır. Bazı kişilerde alerjik tepkilere yol açabilir. Bu yüzden sürekli kullanmadan önce az miktar kullanıp deneme yapabilirsiniz. Ayrıca koroner yetmezliğinde de kullanılması sakıncalıdır.
 
Üst Alt