Biz Anne ve babalar olarak çocuklarımıza hayır demesini bilmiyoruz bunu kabul ederek sizlere Çocuklarımıza hayır diyebilmemiz için gerekli olan bir kaç öneriye deyinmek istiyorum çocuğumuzun kişisel gelişimi için ona hayır demenin çok önemli olduğunu düşünüyorum bunu yapmayı bende deniyorum yine de ne dek başarılı oluyorum tartışılır
Çocuğuna hayır diyemeyen, böyle olunca da parmakta oynatılan yeni tür annebabalara günümüzde sık yüz yüze gelmek muhtemel Fakat bu stil çocuk yetiştirme, sadece kendini önemseyen bir nesil yetişmesine niçin olabilir
Çocuğa hayır kelimesi net ve istikrarlı bir şekilde söylenmelidirAçıklandıktan sonra bahşedilen kararlardan dönülmemelidir Konuyla ilgili yersiz bir tartışmaya girilmemelidir Annebabanın ses tonu dargın ya da yalvarır şekilde olmamalıdırGöz teması kurulmalı ve basit cümleler kullanılmalıdırKurallara uyan ya da uymaya çaba bildiren çocuğun davranışları gözden kaçırılmamalıdırÇocuk eğitiminde bahşetme yöntemi öncelikle tercih edilmeli ve tatmin hissettirilmelidir, çocuğun olumlu davranışının tekrarlanmasını arttırmada çok işe yarayacaktır *