B bilgisayarci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,563 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 96 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 21 Tem 2024 #1 Çöp Şişte Köfteli Patlıcan Dizme Tanımı İçin Malzemeler 5 kişilik; 800 gram kıyma 1 tane orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak ezilmiş 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı nane 3 yemek kaşığı süt 3 adet orta uzunluk patlıcan 8 tane çeri domates Sosu için; 1 yemek kaşığı karışık salça 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su Çöp Şişte Köfteli Patlıcan Dizme Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patlıcanları alacalı soyun iki parmak kalınlığında yuvarlak kesin, tuzlu suda bir beş dakika bekletin . Yıkayın ,kurulayın, ızgara tavada az yağla gerili önlü kızartın . Köfteyi hazırlayalım karıştırma kabına kıymayı alalım ,üzerine rendelediğimiz soğanı ve sarımsağı ekleyin . Tuzunu bütün baharatını ve galeta unu ekleyin elinizle yoğurun. Daha sonra sütü ekleyin, bir 5 dakika yoğurun . Patlıcanın uzunluğunda yuvarlak köfteler yapın az yağlı ızgara tavada gerili önlü kızartın. Çöp şişiniz büyükse birazını kesin ben o denli yaptım . Daha sonra evvel çeri domates takın ,daha sonra bir patlıcan ,bir köfte dizin ,yani bir şişte 3 köfte taktım . Bitişine bir çeri domates takın. Fırın tepsisine yerleştirin. Tüm sos materyallerini bir kapta karıştıralım. Üzerine salçalı suyu ekleyin . Islatılmış yağlı kağıt örtün.Pişerken köfte kurumasın. Önceden ısıttığınız 220 dereceli fırına pişmeye bırakın.25 dakika kâfi . Pişmeye yakın bir 5 dakika evvel yağlı kağıdı çıkarın ,birazda üzeri kızarsın. Fırını kapatınca birazda o denli pişiyor sıcak servis yapın. Çöp Şişte Köfteli Patlıcan Dizme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Çöp Şişte Köfteli Patlıcan Dizme Tanımı İçin Malzemeler 5 kişilik; 800 gram kıyma 1 tane orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak ezilmiş 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı nane 3 yemek kaşığı süt 3 adet orta uzunluk patlıcan 8 tane çeri domates Sosu için; 1 yemek kaşığı karışık salça 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su Çöp Şişte Köfteli Patlıcan Dizme Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patlıcanları alacalı soyun iki parmak kalınlığında yuvarlak kesin, tuzlu suda bir beş dakika bekletin . Yıkayın ,kurulayın, ızgara tavada az yağla gerili önlü kızartın . Köfteyi hazırlayalım karıştırma kabına kıymayı alalım ,üzerine rendelediğimiz soğanı ve sarımsağı ekleyin . Tuzunu bütün baharatını ve galeta unu ekleyin elinizle yoğurun. Daha sonra sütü ekleyin, bir 5 dakika yoğurun . Patlıcanın uzunluğunda yuvarlak köfteler yapın az yağlı ızgara tavada gerili önlü kızartın. Çöp şişiniz büyükse birazını kesin ben o denli yaptım . Daha sonra evvel çeri domates takın ,daha sonra bir patlıcan ,bir köfte dizin ,yani bir şişte 3 köfte taktım . Bitişine bir çeri domates takın. Fırın tepsisine yerleştirin. Tüm sos materyallerini bir kapta karıştıralım. Üzerine salçalı suyu ekleyin . Islatılmış yağlı kağıt örtün.Pişerken köfte kurumasın. Önceden ısıttığınız 220 dereceli fırına pişmeye bırakın.25 dakika kâfi . Pişmeye yakın bir 5 dakika evvel yağlı kağıdı çıkarın ,birazda üzeri kızarsın. Fırını kapatınca birazda o denli pişiyor sıcak servis yapın. Çöp Şişte Köfteli Patlıcan Dizme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı