başlıklı konuda ulaşabilirsiniz. Daha sonra namaz vaktine kadar beklenir ve bu esnada imam sohbet vermektedir. Müezzin ise yerinde imamın verdiği sohbeti dinler. Bununla birlikte ibadeti aksatacak bir durum olmaması için cami düzenini kontrol eder.
2. Müezzin öğlen namazı vakti, dolayısı ile cuma namazının vakti gelince Cuma
yapar. Bu işlem normal bir ezan ve duasından hiç bir farkı yoktur. Daha sonra ise mikrofon ile veya mikrofonsuz şöyle seslenir. ”Salati sünnetil Cum’a, Allahümme Salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali Muhammed” diye anons yapar. Bu duanın Arapça metni aşağıda yer almaktadır.
3. Daha sonra Cumanın dört rekatlık ilk sünneti kılınır. Sonra ise imamında sünneti bitirmesinin hemen ardından her cuma dinlemekte olduğumuz şu ayeti kerime okunur.
Sonrasında ise ardından müezzin sesli olarak,”Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali Muhammed” diye salavat ı şerif getirir. Bu esnada ise imam hutbe vermek üzere minbere çıkmaktadır.
4. İmam minbere çıktıktan sonra yerine oturur. Müezzin ayağa kalkarak sadece cami içerisinde ki cemaatin duyacağı şekilde ezan okur. Bu ezanın akabinde imam hutbe vermek için ayağa kalkar, bu esnada müezzin ise oturur.
getirir. Daha Sonra Cuma namazının iki rekatlık farzı kılınır.
6. Cuma namazının Farzı bittikten sonra müezzin her farz namazın sonrasında okunmakta olan ”Allahümme entes selâmü” duası okunur. Aşağıdaki resimde bu dua yer almaktadır.
7. Ardından kılınması gereken diğer namazlar kılınır. Cuma namazının dört rekat son sünneti, dört rekat
ve öğlen namazının iki rekat son sünneti kılınır. Sonra ise Müezzin her zaman yapılan namaz Tesbihatında ki gibi tesbihat ve dualara devam eder. Eğer normal bir vakitte yapılan Müezzinlik hakkında yeterli bilginiz yok ise
Cuma namazının müezzinliği aynı imamlık gibi İslam dininde önemli görevlerden biridir. Yüce Mevlamız yapacağınız bu güzel görevi hakkınızda hayırlı eylesin.