B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Kas 2023 #1 İlkoğretim Cumhuriyet Bayramı Şiirleri Cumhuriyet Bayramı İlkoğretim Şiirleri Her zorluğu aşarız, Biz sağlam Turk gencleri, Neşe ile coşarız Bin dokuz yuz yirmi uc Yirmi Dokuz Ekimde, Şan ve şeref icinde Erdik Cumhuriyete Var olsun Cumhuriyet Yaşasın Turk Milleti, Bizler yaşatacağız Şanlı Cumhuriyeti Ali PUSKULLUOĞLU 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı Geldi bize ne mutlu! Bayraklarla donattık, Guzel okulumuzu Sokaklarda, evlerde, Al bayrak dalgalanır Onun o al rengini, Butun bir dunya tanır Yirmi dokuz ekimi Karşılarız neşeyle, Cunku bu gunde erdik Buyuk Cumhuriyete Yuruyun arkadaşlar, Hep ileri koşalım Bugun bayramımız var Gelin bayramlaşalım Ali PUSKULLUOĞLU BİZE SORARSANIZ COCUKLAR Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu bastığımız toprak, Ayyıldızlı bayrak, Diye dalgalanırız cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu okuyup yazdığımız Yazıdır dilimize uyan, Diye konuşuruz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu kılık kıyafet, Butun uygar dunyanın Diye giyiniriz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu kadınerkek eşitliği, Turk'un benliğine yaraşır, Diye ovunuruz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu milli egemenlik, Kendi kendimizi yonetmek, Diye guveniriz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu kalkınma yarışı, Cağdaş uygarlık seviyesi, Diye calışırız cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; Turk milletinin temeli Ataturk inkılapları, Diye savunuruz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu korkusuz yaşama, Karşılıklı sevgi saygı, Diye seviniriz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu okul ve eğitim, Size olan inancımız, Diye kazanırız cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu kutlu gun Hepimize armağan Diye kavuşuruz cocuklar AKDENİZ'E DOĞRU Eğilmez başımıza tac yaptık hurriyeti, Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti Sakarya'dan su ictik o celik sungulerle, Yuvaları dağılmış bir avuc yılmaz erle Hedef Akdeniz, asker!diyen parmağa koştuk Zafer bahcelerinden gul koparmağa koştuk Yol gosterdi goklerden bize binlerce yıldız, Kıpkızıl ufuklardan taştı al bayrağımız Koştuk aslanlar gibi kukreyip dağdan dağa Canavarlar dişinden vatanı kurtarmağa Sakarya'dan su ictik o celik sungulerle, Yuvaları dağılmış bir avuc yılmaz erle Eğilmez başımıza tac yaptık hurriyeti, Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti Omer Bedrettin UŞAKLI CUMHURİYET BAYRAMI Gunduz herkes neşeli, Şenlik olur akşamı Bayramların guzeli, Cumhuriyet Bayramı Her bayramla bir tutmam, Bu bayram, buyuk bayram Yurtta uc gece, uc gun, Eğlence var, şenlik var Işıklar yanar butun Dalgalanır bayraklar Her bayramla bir tutmam, Bu bayram, buyuk bayram Necdet Ruştu EFE CUMHURİYET Bayrağımız cekilmiştir goğe, Bir daha inmeyecektir yere, Biz verirsek el ele, Muhtac olmayız namerde Ataturk'un armağanı bu vatan, İzinden yururuz hep Ata'm Duşmandı yurdumuzdan kacan, Cumhuriyetle şenlendi vatan Ata'mın aziz kılıcı, Kesti bitirdi savaşı, Getirdi buyuk barışı, Cumhuriyettir tek kurtarıcı Yıldız Dinc Dikmen İlkoğretim Okulu Oğrencisi CUMHURİYET Kahraman Ataturk'ten Armağansın sen bize Yıldonumun coğalsın Katılsın sevgimize Bir celenk ol da seni Başımızda goreyim Yaşasın cumhuriyet Diye carpsın yureğim Korumaya ant ictim Seni, nabzım vurdukca Başımızın tacısın, Var ol, dunya durdukca
İlkoğretim Cumhuriyet Bayramı Şiirleri Cumhuriyet Bayramı İlkoğretim Şiirleri Her zorluğu aşarız, Biz sağlam Turk gencleri, Neşe ile coşarız Bin dokuz yuz yirmi uc Yirmi Dokuz Ekimde, Şan ve şeref icinde Erdik Cumhuriyete Var olsun Cumhuriyet Yaşasın Turk Milleti, Bizler yaşatacağız Şanlı Cumhuriyeti Ali PUSKULLUOĞLU 29 EKİM Cumhuriyet Bayramı Geldi bize ne mutlu! Bayraklarla donattık, Guzel okulumuzu Sokaklarda, evlerde, Al bayrak dalgalanır Onun o al rengini, Butun bir dunya tanır Yirmi dokuz ekimi Karşılarız neşeyle, Cunku bu gunde erdik Buyuk Cumhuriyete Yuruyun arkadaşlar, Hep ileri koşalım Bugun bayramımız var Gelin bayramlaşalım Ali PUSKULLUOĞLU BİZE SORARSANIZ COCUKLAR Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu bastığımız toprak, Ayyıldızlı bayrak, Diye dalgalanırız cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu okuyup yazdığımız Yazıdır dilimize uyan, Diye konuşuruz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu kılık kıyafet, Butun uygar dunyanın Diye giyiniriz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu kadınerkek eşitliği, Turk'un benliğine yaraşır, Diye ovunuruz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu milli egemenlik, Kendi kendimizi yonetmek, Diye guveniriz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu kalkınma yarışı, Cağdaş uygarlık seviyesi, Diye calışırız cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; Turk milletinin temeli Ataturk inkılapları, Diye savunuruz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu korkusuz yaşama, Karşılıklı sevgi saygı, Diye seviniriz cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu okul ve eğitim, Size olan inancımız, Diye kazanırız cocuklar Bize sorarsanız cocuklar: Cumhuriyet ne demek; İşte bu kutlu gun Hepimize armağan Diye kavuşuruz cocuklar AKDENİZ'E DOĞRU Eğilmez başımıza tac yaptık hurriyeti, Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti Sakarya'dan su ictik o celik sungulerle, Yuvaları dağılmış bir avuc yılmaz erle Hedef Akdeniz, asker!diyen parmağa koştuk Zafer bahcelerinden gul koparmağa koştuk Yol gosterdi goklerden bize binlerce yıldız, Kıpkızıl ufuklardan taştı al bayrağımız Koştuk aslanlar gibi kukreyip dağdan dağa Canavarlar dişinden vatanı kurtarmağa Sakarya'dan su ictik o celik sungulerle, Yuvaları dağılmış bir avuc yılmaz erle Eğilmez başımıza tac yaptık hurriyeti, Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti Omer Bedrettin UŞAKLI CUMHURİYET BAYRAMI Gunduz herkes neşeli, Şenlik olur akşamı Bayramların guzeli, Cumhuriyet Bayramı Her bayramla bir tutmam, Bu bayram, buyuk bayram Yurtta uc gece, uc gun, Eğlence var, şenlik var Işıklar yanar butun Dalgalanır bayraklar Her bayramla bir tutmam, Bu bayram, buyuk bayram Necdet Ruştu EFE CUMHURİYET Bayrağımız cekilmiştir goğe, Bir daha inmeyecektir yere, Biz verirsek el ele, Muhtac olmayız namerde Ataturk'un armağanı bu vatan, İzinden yururuz hep Ata'm Duşmandı yurdumuzdan kacan, Cumhuriyetle şenlendi vatan Ata'mın aziz kılıcı, Kesti bitirdi savaşı, Getirdi buyuk barışı, Cumhuriyettir tek kurtarıcı Yıldız Dinc Dikmen İlkoğretim Okulu Oğrencisi CUMHURİYET Kahraman Ataturk'ten Armağansın sen bize Yıldonumun coğalsın Katılsın sevgimize Bir celenk ol da seni Başımızda goreyim Yaşasın cumhuriyet Diye carpsın yureğim Korumaya ant ictim Seni, nabzım vurdukca Başımızın tacısın, Var ol, dunya durdukca