Son Konu

DC'nin New Gods Filminde Darkseid ve Female Furries De Olacak

makaleci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Warner Bros./DC iştirakinin yeni sinemalarından birisi olacak olan New Gods ile ilglili şimdi çok çokça bir şey bilmiyoruz. Sinemanın direktörlüğünü daha evvel 2014 yılında vizyona giren Selma sinemasıyla büyük işler başarmış Ava DuVernay yapacak. Senaryo ise tekrar direktör Ava DuVernay ve Tom King tarafından yazılıyor. DC hayranlarının bu sinemadan beklentisi yüksek. 

Tıpkı Marvel'ın Eternals'ı üzere çizgi roman efsanesi Jack Kirby tarafından yaratılan New Gods, birinci kere 1971 yıllında yayınlandı. Birbirine büsbütün zıt iki uzaylı ırkın uğraşını anlatan New Gods'ı daha evvel Superman: The Animated Series ve Young Justice animasyon serilerinde de gördük. New Gods'ın muhtemelen en bilinen karakteri ise Darkseid. Sinemada Darkseid'i göreceğimiz ise onaylandı.

Sinemanın direktörü Ava DuVernay, Twitter hesabından yaptığı soru-cevap etkinliğinde gelen Darkseid sorusuna olumlu yanıt verdi. Sinemada başkaca DC'nin Female Furies ekibi de bölge alacak. Darkseid'ın kişisel muhafızları olan ve yalnızca bayanlardan oluşan ekipte Artemiz, Gilotina, Mad Harriet, Big Barda, Bloody Mary ve Bernadeth üzere karakterler nokta alıyor. Ava DuVernay, Female Furies'in de sinemada olacağını doğruladı. Gelen soru üzerine "Kendisine hürmeti olan hangi Barda hayranı Female Furies'i dahil etmez ki?! Onları büyük bir merakla bekliyorum" yanıtını verdi. 

newgodshaberici.png

Sinemayla ilgili daha evvel açıklamalarda bulunan müellif Tom King ise Ava DuVernay ile çalışmaktan büyük bir keyif aldığını açıklamıştı. "Bu duruma ne denir ki? O büsbütün bir cümbüş, olağanüstü birisi. Muhakkak ego sahibi değil. Beni bir gün dışarı davet etti ve hangi ekiple çalışmak istediğimi sordu. DuVernay'ın yapmak istediği şey Jack Kirby'i tanıyan kişileri bir araya getirmek. Bu konuşmadan bir hafta sonra onunla çalışmaya karar verdim." diyerek sinemada Jack Kirby'nin özgün hikayesinin değerli bir rol oynayacağını belirtmişti. 

Marvel Sinematik Evreni'nin The Eternals'ı çıkaracağı devirde DC'den bu türlü bir hamle gelmesi bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü sinemalar arasında önemli bir kıyas yapılacaktır. Jack Kirby tarafından yaratılan iki misal hikayeyi geçmiş tecrübelerine dayanarak çekecek olan MCU biraz daha önde gözüküyor. Fakat direktör Ava DuVernay ve usta müellif Tom King ile birlikte DCEU da hayli tezli. Bakalım hangi sinema Jack Kirby'nin mirasını daha güzel yansıtmayı başaracak?
  • The Batman Sinemasına, Star Wars'tan Aktarım
  • Black Adam Sinemasının Yapımcısı Sinemadan Birinci Detayları Paylaştı
Muhtemelen DCEU'nun öncesinde (pek bir sonrası olduğunu da sanmıyorum, mahsusen The Batman sinemasıyla birlikte Batman'in de bir reboot yiyeceğini düşünürsek...) geçecek olan New Gods sinemasıyla ilgili rastgele bir oyuncu açıklaması yapılmış değil. Sinemanın vizyon tarihi de şimdi açıklanmadı.

Üst Alt