Aşk da tıpkı Elif gibidir İsminde gizlidir, ama okunmaz O olmadan da besmele sese gelmezO her şeyin icindedir ama hicbir şeyde gorunmez
Aşk, ucreti ve karşılığı olmayan bir hastalıktır Aşk hukmetmez ; terbiye eder
Ey Gonul! Sevdiğini hic gitmeyecekmiş gibi seversen, gittiğinde de hep gelecekmiş gibi beklersin
Ey gonul, gonlumuzun dumanı, sevdamızın alametidir
aşka yanmalı can dediğinya canan olmalı; ya da canını almalı 'yar 'diyemezsin ki herkese; icindeki yaran olmalıherkesin de bir yureği vardır amma yurek dediğin bir başka yanmalı!
Mevlana
Aşkı kalem yazmaz ki kitaplarda bulasın
Ey Gonul !Şimdi sorarım sana, hangi Aşk daha buyuktur?Anlatılarak dile duşen mi, anlatılmayıp yurek deşen mi?
Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda gorebildiğini herkes goremez Herkes aşık olabilir; ama hickimse senin gibi sevemez Tek fark sensin Seni ozel kılan sevdiğin değil, sevgin
Sevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme! Donmek mi istiyor, bir şans daha verme Unutma; sevgi yurekli olana yakışır
Ey aşk! Seni senelerce yaban ellerde, hoyrat dillerde aradım Oysa bendeymişin bilememişim Oyalanmışım Kalakalmışım
Sanmayasın ki; aşk akıl işidir Gul ki her gonlun murşididir Kimini kokusuyla şad eder Kimini de dikeniyle irşad eder
Şems
Aşk değerli sozler
Ay yıldıza mutluluk fısıldarkenGokyuzu sevincini yeryuzu ile paylaşırkenBen sana bir parca mutluluk yolluyorumicindeki umut cicekleri hic solmasın diye
Hani gozler varya sozleri anlatır, Hani sozler varya gozleri aglatır, Hani anlar varya değeri gec anlaşılır,Bir de aşk varya seni bana anlatır
Başını goğsume yasladığında tek bir duşmanım vardır: O da gecip giden zaman
Seni duşunur , seni ozlerim , Sevgilerin ozlemlerin derinliğinde Ne olur kır şeytanın bacağını birkez beni hatırla , Bir sonbahar serinliğinde
Kalbimi kırmak suya yazı yazmak kadar zordur Kalbimi duzeltmek ise gece doğan guneşe dokunmaya benzer Sen o suya yazı yazdınŞimdi guneşin doğmasını bekle
Gokyuzu yıldızlarla doluydu, ben hep seni duşunurken Huzun yıldızları koydum adlarını, seni hatırlatıyor diye Aynı onlar gibi sende benden cok uzaklardaydın
goz ardın uzaklardan sessizce Bense hep seni bekledim, kırık kalbim, yaşlı gozlerimle
Aynaya bakınca kendimi değil kocaman bir yurek Ve o yurekte ondan da buyuk bir sen gordum
Yağmur vuruyorsa pencerene,Anla ki o zaman ben ağlıyorum Yağmur pencerene vururken ,Benim gozyaşlarım da kalbime vuruyor; Tıpkı yağmur gibi
Bana kalsa gokyuzundeki tum yıldızlar yerine butun insanlara Senin gozlerinde ışlıdayan bir cift yıldızı gonderirdim
Ya durgun olmalı deniz ; ya durmalı ya da kudurmalı, Sonuna kadar saplanamayacksa hancer kınıda durmalı , Seven olene dek sevilmeyecekse baştan unutulmalı
Ben sana uzaktan bakmayı ben seni uzaktan sevmeyi ben sen bilmeden seni yaşamayı sevdim bitanem
*Seni bir opsem iki kıskanır, iki opsem uc alınır, dort opsem beşin aklı kalır Benimle tum sayıları denemeye varmısın?