Delta Force ile ilk tanışmam bundan bayağı bir oncesine rastlar O zamanlarda ben ve arkadaşlarım (kim bunlar diye sorabilirsiniz, tabii ki okuldan kankalar) buyuk bir arayış icindeydik Kendimizi tatmin edebilecek, adrenalinimizi en ust seviyeye cıkarabilecek hayatımızın oyununu henuz bulamamıştık Yine bir gun net kafeye gitmek icin sozleşmiştik Ben de evde arada sırada oynadığım, aslında beni single player olarak pek de sarmayan Delta Force 1i yanımda getirmiştim Bundaki tek amacım sekiz kişi oynarken kimi zaman eziyet haline gelen Quake 2 (Quake 2 eziyet haline nasıl gelir diyenler olacaktır, biz oynarken gelir ) ye bir alternatif bulmaktı
Gerci cok buyuk beklentilerim yoktu oyun hakkında Ancak oynamaya başlar başlamaz bu oyunun esaslı bir oyun olduğunu anlamıştık Cunku bizim gibi suru halinde dolaşan insanlar icin cok ideal bir oyundu İlk actığımız multiplayer oyun Capture the Flag (ileride anlatılacaktır) idi Muthiş bir haz almıştık Oyundaki gercekcilik ve atmosfer bizi buyulemeye yetmişti Aradan epey bir zaman gecmişti Biz oyunu haftada en az bir kez oynamaya başlamıştık Oyun resmen bağımlılık yapmıştı Oyunu oynamaya başlamamızdan epey bir sure gecmesine rağmen hic sıkılmamıştık Aksine her gecen gun yeni taktikler oğrendikce oyun daha zevkli hale geliyordu
Ama bir gun Delta Force 2nin cıkacağı haberini aldık İşte o an herkesin gozu parlamıştı Herkes sabırsızlıkla oyunun cıkışını beklemeye başladı Tabii ki biz oyunun ikincisini beklerken Delta Force 1de de kendimizi geliştirmeyi ihmal etmiyorduk Artık tamamen bir takım olmuştuk Ve buyuk gun geldi cattı Delta Force 2 cıkmıştı Biz beklentilerimize karşılık bulmuş muyduk? Oyunda ne gibi gelişmeler vardı? Ben giriş kısmını cok mu uzatmıştım? Bu soruların cevapları yazının ilerleyen kısımlarındadır
Delta Force 1 ile benim aramda olan duygusal bağlantıyı ifade ettikten sonra Delta Force 2 incelememi gonul rahatlığı ile yazıyorum Once teknik detaylar ile başlamak istiyorum Eğer simulasyon oyunları ile uzaktan yakından ilgilendiyseniz eminim Novalogic firmasını duymuşsunuzdur Bu firma şu ana kadar yaptığı oyunlarda kaliteden kesinlikle odun vermemiştir İlk olarak Novalogicin Delta Force serilerinde kullandığı grafik motorundan (engine) bahsetmek istiyorum Delta Force serilerinde kullanıkardeşim grafik motoru Voxel Space diye adlandırılıyor Bu grafik motoru bundan birkac sene evvel Commanche ve Armored Fist serilerinde kullanılmıştı
Bu motorun ozelliği cok uzak mesafeli terrainleri (arazi) Render edebilmesiydi Olayı şoyle ele alalım Poligon kullanıkardeşim oyunlarda Delta Forcedaki kadar buyuk, km2lercelik alanlar yapmak imkansıza yakındır Poligon bazlı oyunlarda haritalar birkac odayı gecmezken Delta Forceda gercek boyutlu araziler kullanılmaktadır Novalogicin bu grafik motorunu oluşturması oyun tarihinde bir donum noktasıdır ve bence cok doğru bir secimdir (Simulasyon tarzı oyunlar icin soyluyorum) Cunku bir savaşı 200mX200m bir alanda yaparsanız bence ona