Son Konu

Denetim Masası na Erişimi Yasaklamak

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Denetim Masası'na erişimi yasaklamak

Kısıtlı bir kullanıcı hesabından da cok sayıda sistem ayarı değiştirilebiliyor Bu, sistem yoneticisi olarak başka kişilerle PC'yi paylaşmak zorunda olduğunuzda can sıkıcı bir durumdur

Gecerli Uygulamalar:

Belirli hesaplardan sistem ayarlarının değiştirilebilmesini engelleyin Gerci tek tek işlemler de yasaklanabiliyor, ancak Denetim Masası erişimini tamamen engellemek cok daha kolay bir cozum

Bunun icin registry'de bir kayıtta değişiklik yapmak yeterli Kısıtlı kullanıcı hesabıyla sisteme giriş yapın Başlat menusunun giriş alanına »regedit« girin ve Enter tuşuna basın Kullanıcı hesabı denetimi ile ilgili sorguyu »İleri« veya »Evet« ile onaylayın XP'de Başlat menusunde »Calıştır« altında »regedit« komutunu kullanın Sistem kayıt defteri duzenleyicisinde »HKEYCURRENTUSER\Software\
Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ Explorer« anahtarına gecin »Explorer « alt anahtarı henuz yoksa, bu anahtarı »Duzen | Yeni | Anahtar« ile oluşturun Daha sonra pencerenin sağ tarafına tıklayın kullanıve »Duzen | Yeni | DWORDDeğeri« oluşturun Acıklama olarak »NoControlPanel« girin ve Enter tuşuna basın Değeri duzenlemek icin yeni kayda cift tıklayın ve değerini »1« olarak değiştirin Girişinizi »Tamam« ile onaylayın Son olarak sistem kayıt defterinden cıkın Denetim Masası kilidi anında etkin hale gecektir Gelecekte ilgili kullanıcı Denetim Masası'na giremeyecektir Bunun yerine mevcut kısıtlamalarla ilgili bir uyarı gorecektir Bu kilit aynı zamanda bazı bileşenlerde »Ozellikler« kısayol komutunun calıştırılmasını da engeller

NOT:İşlemler kayıt defteri uzerinden yapıldığı icin deneyimli bir kullanıcı değilseniz cok dikkatli olunuz

Üst Alt